NEUSPJELA AKCIJA

Financijskom direktoru Hrvatskih autocesta opalio pištolj u uredu

28.03.2002.
u 00:00
ZAGREBAČKA POLICIJA ZATAJILA INFORMACIJU O PUCNJU ISPALJENOM U UREDU ZLATKA TURČIĆA * Zrno je probilo gipsani razdjelni zid i zabilo se u suprotni zid susjedne kancelarije, u kojoj je bilo šest osoba * Uzrok opaljenja nestručno je rukovanje, ustanovila je policija, a iz Hrvatskih autocesta priopćili su nam da je za pucnjavu kriv neispravan pištolj
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Zlatko Turčić (49), direktor ekonomskih i financijskih poslova Hrvatskih autocesta d.o.o. iz Zagreba, ispalio je zbog nestručnog rukovanja, 22. ožujka oko 9.30 sati, hitac iz pištolja "PHP" kalibra 9 milimetara u svom uredu. Nitko nije bio ozlijeđen, ali začuđuje činjenica da je podatak do novinara "procurio", a nije dan priopćenjem iz policije koja je informaciju potvrdila tek nakon upita.

Prema policijskom priopćenju, Z. Turčić, koji ima dozvolu i za posjedovanje i za nošenje oružja, donio je pištolj u ured. Uzrok opaljenja nestručno je rukovanje, a zrno je probilo gipsani razdjelni zid prema susjednoj kancelariji i zabilo se u suprotni zid susjedne kancelarije. U tom je trenutku u svojoj kancelariji Z. Turčić bio sam, ali je u susjednoj kancelariji bilo šest radnika, i to Marijan H. (26), Iva B. (27), Tomislav B. (31), Martina C. (21), Andrea P. (28) i Željko R. (45). Šteta od propucavanja je 300 kuna. Pištolj je Z. Turčiću oduzet, a njega je policija prijavila zbog kaznenog djela ugrožavanja života i imovine općeopasnom radnjom.

Šefica Odjela za odnose s javnošću Hrvatskih autocesta Alenka Dučić u pismenom je priopćenju navela da je uzrok pucnjave samoopaljenje zbog neispravnosti oružja. Osim toga, navela je i kako Z. Turčić nikome nije prijetio, niti je njemu netko prijetio, te da prije nije počinio nikakav sličan incident u okviru tvrtke. Na pitanje novinara koliko je djelatnika Hrvatskih autocesta bilo ugroženo pucnjavom, glasnogovornica je odgovorila da je Z. Turčić bio sam u uredu i tom prilikom nitko nije ozlijeđen, a policija je obavila očevid.

- Zaposleni u poduzeću nisu znali da Z. Turčić nosi pištolj na posao, niti je ikada spominjao da nosi oružje na posao. Z. Turčić je objasnio da je oružje bilo neispravno te ga je ponio sa sobom toga dana s namjerom da ga odnese na popravak oružaru - navela je u priopćenju A. Dučić i dodala da Z. Turčić i dalje radi u Hrvatskim autocestama, ali čeka odluku o poduzimanju mjera.

D. Vričko

Pogledajte na vecernji.hr