Kalle Kankaanpää.

Finski veleposlanik: Milanovićeve izjave ne mijenjaju dobre odnose s Hrvatskom

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Finski veleposlanik: Milanovićeve izjave ne mijenjaju dobre odnose s Hrvatskom
27.04.2022.
u 12:35
Veleposlanik je rekao da je njegov ministar vanjskih poslova u utorak „imao dobar razgovor“ s hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom te da je i sâm bio u kontaktu s predstavnicima Vlade i parlamenta
Pogledaj originalni članak

 Izjave predsjednika Zorana Milanovića o blokadi finskog i švedskog članstva u NATO-u neće promijeniti „uvijek dobre“ odnose Hrvatske i Finske, rekao je finski veleposlanik u Hrvatskoj Kalle Kankaanpää.

„Mislim da se u odnosima Hrvatske i Finske neće ništa promijeniti“, rekao je Kankaanpää za Hinu, ocijenivši kako su ti odnosi „uvijek bili dobri na svim razinama“. 

„Veleposlanik sam ovdje dulje od jedne godine, blisko pratim politiku u ovoj zemlji i upoznat sam s načinom vođenja politike u Hrvatskoj“, naglasio je Finac. 

Veleposlanik je rekao da je njegov ministar vanjskih poslova u utorak „imao dobar razgovor“ s hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom te da je i sâm bio u kontaktu s predstavnicima Vlade i parlamenta.

VIDEO: Milanović pokazao 'figu': 'Očekujem sad reakcije, pozive i prijetnje'

Istaknuo je kako u Finskoj traje „aktivna“ rasprava o članstvu u NATO savezu te kako bi se konačna odluka o tome mogla donijeti u svibnju.

Milanović je u utorak kazao kako Sabor „ne smije ratificirati ničiji pristup NATO-u“ dok se ne promijeni izborni zakon u BiH, a da ulazak Finske i Švedske u savez smatra „vrlo opasnom avanturom“. 

VIDEO: Hrvoje Zekanović u Sabor došao s vrećicom bijelog praha: 'Pronašao sam ovo na Pantovčaku'

Milanović u elementu

Što to priča Milanović? Zbog izjave o Finskoj i BiH pljušte burne reakcije iz svijeta: 'On se opasno poigrava'

- Mislim da je to opasno šarlatanstvo. Međutim, ne možemo reći ne. Nama je Finska važnija od Hrvatske i Hrvata u BiH, je l'. Što se mene tiče, neka uđu u NATO, neka pikaju bijesnog medvjeda penkalom u oko. Ali dok se ne riješi pitanje izbornog zakona, dok se ne natjera Bakira Izetbegovića da promijene izborni zakon, Sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO. Ne tražimo da Finska ili Švedska promijene ime u Ikea nego da samo kažu Amerikancima da se ovo riješi. Za mene je to vitalan nacionalni interes, države, nacije i naroda. Da BiH bude uređena država. Onda će Zagreb navijati da BiH bude u EU - rekao je Milanović, a vijest je odjeknula svijetom i Hrvatskom.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

PR
prahrvat
13:06 27.04.2022.

Milanović je sumnjiv, mi smo Zapad, ali trenutno baš po svemu, a on se suprotstavlja načelima Zapada zalažući se za Kremlj, koji, usto, vrši invaziju na susjednu zemlju. Dobro je Čičak maloprije rekao: "Sramim se svojeg predsjednika."

BU
bundolo
14:47 27.04.2022.

I veleposlanik shvatio koliko je Milanović minoran lik.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
12:57 27.04.2022.

" „Veleposlanik sam ovdje duže od jedne godine, blisko pratim politiku u ovoj zemlji i upoznat sam s načinom vođenja politike u Hrvatskoj“, naglasio je Finac. " Drugim riječima jako dobro sam upoznat sa budaletinama u HR politici !