VEZE S DOMOVINOM

Folkloraši KUD 'Tkanica', jedina gostujuća skupina iz Austrije na 59. Vinkovačkim jesenima

Foto: Žarko Banović
Foto: Žarko Banović
Foto: Žarko Banović
28.09.2024.
u 21:19
“U Tkanici ima oko 30-tak plesačica i plesača koji održavaju i njeguju običaje i kulturu svoje Domovine. Voditeljica Folklorne sekcije je gđa Diana Čančić”, naglasio je Banović.
Pogledaj originalni članak

Jedina gostujuća folklorna skupina iz Austrije, koja je nedavno nastupila na 59. “Vinkovačkim jesenima”, najvećoj tradicijskoj manifestaciji u Hrvatskoj, bili su folkloraši KUD “Tkanica” iz Linza,  izvijestio je medije Žarko Banović, predsjednik Tkanice i osoba koja drži sve konce u rukama, oko aktivnosti i gostovanja ovog KUD-a iz austrijske pokrajine Gornje Austrije.

Kako je Banović rekao za Večernji list, KUD Tkanica je osnovan 2019. godine, tik pred pojavu pandemije koronavirusa. “U Tkanici ima oko 30-ak plesačica i plesača koji održavaju i njeguju običaje i kulturu svoje Domovine. Voditeljica Folklorne sekcije je gđa Diana Čančić”, naglasio je Banović dodavši:

“U samo nekoliko godina KUD je nanizao mnoge nastupe, kako u Austriji tako i u Domovini, poput onih na Šokačkom sijelu u Županji i nedavno u Vinkovcima na  Vinkovačkim jesenima. I to unatoč borbe s koronom i s probama, koje nije bilo u to vrijeme pandemije moguće održavati”.

“Sudjelujemo na  svim proslavama u gradu Traunu , gdje djelujemo kao Udruga”, rekao je ponosno predsjednik KUD-a Žarko Banović. U svakom slučaju pohvalni primjer njegovanja veza iseljene i domovinske Hrvatske.

POVEZANI ČLANCI:

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.