IDEJE ZA ODMOR

FOTO 10 zemalja u kojima možete živjeti jeftino i luksuzno: Neke povoljne destinacije nalaze se i u Europi

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Lisabon
Foto: Edgar Santiago Garcia/DPA
Meksiko: Gradona?elnik malog ribarskog mjesta San Pedro vjen?ao se s krokodilom
Foto: Pixabay
Tajland
Foto: Pixabay
Plaža Albanija ilustracija
Foto: AFP/Pixsell
nepal planina
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
05.07.2024.
u 20:45
Luksuzne večere u restoranima i apartmani s pogledom na more u ovim državama vam neće ostaviti novčanik praznim
Pogledaj originalni članak

Cijene u Hrvatskoj rastu i odlazak na more i odmor sve je manje pristupačan, no postoje zemlje gdje je cijena života još uvijek jeftina naspram troškova u Hrvatskoj. Ovo su destinacije gdje možete provesti i mjesec dana, živjeti u luksuznim apartmanima s bazenima i večerati vani, a bez da osiromašite. 

LAOS Laos privlači turiste svojim prirodnim ljepotama, ali i jako prihvatljivim cijenama. Oko 500 eura mjesečno u Laosu će vam priuštiti jedan sasvim opušten životni stil, a ako želite vidjeti prirodne ljepote i pritom nešto pojesti, ne treba vam više od par eura za štandove s hranom uz cestu.

PORTUGAL Među jeftinijim destinacijama našla se i jedna europska država - Portugal. Ako vam se ne putuje jako daleko, ali svejedno želite iskusiti sunčane krajeve, u Portugalu možete uživati u 300 sunčanih dana godišnje, a jelo za dvoje u restoranu ćete platiti oko 30 eura. 

MEKSIKO Ako vam je do mora onda Playa del Carmen, ako želite u gužvu onda Mexico City, a ako se želite odmoriti od svega možda baš San Miguel de Allende. Meksiko ima sve i po pristupačnim cijenama za one koji razmišljaju o bijegu u toplije krajeve.

TAJLAND Apartman s jednom sobom u Bangkoku obično košta oko 400 eura mjesečno, a vila s privatnim bazenom oko 1000 eura. U sjevernim regijama te cijene su još i niže, a ni obrok izvan apartmana vas neće previše stajati. Možda bi trebali razmisliti o jednom dužem odmoru na Tajlandu.

ALBANIJA Druga europska destinacija koja se našla među najjeftinijim zemljama za posjetiti je Albanija. Obližnja zemlja nudi odlazak u restoran za jednocifrene znamenke, a ako poželite nešto luksuznije nećete morati izdvojiti više od 30 eura za večeru s tri slijeda za dvije osobe.

NEPAL Ako planirate iznajmiti apartman u srcu Katmandua, glavnog grada Nepala, morat ćete izdvojiti od 200 do 500 eura za cijeli mjesec! Večere u skupim restoranima rijetko kad prelaze iznose od 15 eura, što Nepal čini jako zanimljivom destinacijom za posjet. 

PANAMA Panama nudi luksuz za male novce naspram nekih bliskih zemalja, pa tako večera u restoranu stoji i manje od 15 eura, a tjedne namirnice za jednu osobu neće opustošiti vaš novčanik, jer znaju iznositi i manje od 50 eura po osobi.

MALEZIJA Kuala Lumpur jedan je od najljepših gradova, a posebno je poznat po Petronas neboderima. Život u Maleziji vas neće puno koštati, jer luksuzna večera za dvoje stoji oko 30 eura, a noć u resortu na plaži se može naći i za manje od 100 eura po noći.

VIJETNAM Uz mjesečnu stanarinu od oko 500 eura za apartman s pogledom na ocean i prosječnom cijenom večere od oko 5 do 10 eura, Vijetnam predstavlja jednu od najjeftinijih destinacija privlačnih i vašem novčaniku, ali i vašim očima zbog predivnog krajolika.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.