STRAVA

FOTO Apokaliptični prizori iz BiH: Cesta M17 više ne postoji, ostalo je samo uništenje

Foto: Avaz.ba
Foto: Avaz.ba
Foto: Avaz.ba
Foto: Avaz.ba
Foto: Avaz.ba
04.10.2024.
u 12:11
Zbog velikih bujica i odrona, ugroženo je mnogobrojno stanovništvo, a prema dostupnim informacijama, ima veliki broj ozlijeđenih i nestalih osoba.
Pogledaj originalni članak

Velike poplave su zahvatile dijelove BiH, a lokalne vlasti potvrdile su kako ima i mrtvih i ozlijeđenih. U ovom trenutku ne zna se točno o kojem je broju riječ, ali rastu iz sata u sat.  Najgore pogođeno mjesto je Jablanica. veliki broj obiteljskih kuća srušen je u naletu bujica u trenutku dok su se u njima nalazili mještani. Jablanica je od sinoć potpuno prometno odsječena.

Meliha Smajkić, reporterka "Dnevnog avaza" otišla je kod Jablanice, koliko su joj to dopustile nadležne služba. Fotografije koje je snimila kod Komadinovog vrela, jasno pokazuju da je cesta potpuno nestala zbog bujica i odrona koji su pogodili područje Jablanice.

Foto: Avaz.ba
Foto: Avaz.ba
Foto: Avaz.ba
Foto: Avaz.ba
Foto: Avaz.ba

Zbog velikih bujica i odrona, ugroženo je mnogobrojno stanovništvo, a prema dostupnim informacijama, ima veliki broj povrijeđenih i nestalih osoba. Premijerka Marija Buhač je najavila angažiranje svih raspoloživih snaga kako bi se pomoglo Jablanici. Više spasilačkih timova upućeno je na lice mjesta kako bi se sklonili odroni te uspjelo pomoći unesrećenima. Ministar obrane BiH Zukan Helez potvrdio je kako je vojska već angažirana u akciji spašavanja.

Situaciju iz minute u minuti pratite OVDJE.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.