u 2024. godini

FOTO Ovo je 10 najmanje poželjnih gradova za život: U njima ima sukoba, kriminala, zagađenja...

Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
FILE PHOTO: Servicemen of the Ukrainian National Guard take positions in central Kyiv
Foto: LEONARDO FERNANDEZ VILORIA/REUTE
FILE PHOTO: People walk near a billboard in Caracas
Foto: OLEKSANDR RATUSHNIAK/REUTERS
FILE PHOTO: Rescuers work at Ohmatdyt Children's Hospital that was damaged during Russian missile strikes, in Kyiv
Foto: DAVID GRAY/REUTERS
FILE PHOTO: A resident waits for a bus as he stands on a footpath in the area called Poreporena Villages in the city of Port Moresby in Papua New Guinea
Foto: Pixabay
Harare
Foto: MOHAMMAD PONIR HOSSAIN/REUTERS
FILE PHOTO: Violence erupts across Bangladesh after anti-quota protest by students
Foto: AKHTAR SOOMRO/REUTERS
FILE PHOTO: Pakistan paramilitary personnel search voters outside a polling station during the by-election for the seat in the National Assembly's lower house of parliament, in Karachi
Foto: AKINTUNDE AKINLEYE/REUTERS
FILE PHOTO: Power officials stand on ladders to fix electric cables along a road in Egbeda dstrict in Lagos
Foto: Pixabay
Alžir
Foto: WALID SALEH/REUTERS
Demonstrators take part during a pro-Syrian refugee protest in Tripoli
Foto: YAMAM AL SHAAR/REUTERS
People walk along a street on the day of the parliamentary elections, in Damascus
Foto: Marko PicekPIXSELL
Infografika: Najgori gradovi za život u 2024.
28.07.2024.
u 10:44
Razni čimbenici zajednički doprinose tome da su neki gradovi među najmanje poželjnim mjestima za život u cijelom svijetu
Pogledaj originalni članak

Brojni gradovi diljem svijeta suočavaju se s ozbiljnim izazovima koji značajno umanjuju kvalitetu života u njima. To uključuje, primjerice, političku nestabilnost, ekonomske poteškoće, visoke stope kriminala... Razni čimbenici zajednički doprinose tome da su neki gradovi među najmanje poželjnim mjestima za život u cijelom svijetu. U nastavku donosimo popis deset gradova koji su najmanje poželjni za život u 2024. godini. 

1. Damask, Sirija - Damask, glavni grad ratom razorene Sirije, suočava se s neprekidnim sukobima, razaranjem infrastrukture i humanitarnim krizama. Grad se bori s ozbiljnom nestašicom potrepština, što ga čini jednim od najmanje pogodnih mjesta za život, navodi Business Day,

2. Tripoli, Libija - Tripoli se nastavlja nositi s posljedicama građanskog rata, što dovodi do političke nestabilnosti, nesigurnosti i gospodarskog pada. Osnovne usluge često su u prekidu, što život njegovih stanovnika čini izazovnim.

3. Alžir, Alžir - Alžir se suočava s gospodarskim izazovima pogoršanim političkom nestabilnošću i društvenim nemirima. Infrastrukturni nedostaci, visoka nezaposlenost i ograničene mogućnosti pridonose njegovom poretku među gradovima najneprikladnijima za život.

4. Lagos, Nigerija - Lagos, gospodarsko središte Afrike, suočava se s ozbiljnim izazovima, uključujući prometne gužve, neadekvatnu zdravstvenu skrb i obrazovanje te široko rasprostranjeno siromaštvo. Problemi kriminala i zagađenja okoliša dodatno utječu na život.

5. Karachi, Pakistan - Karachi, najveći pakistanski grad, bori se s problemima poput političkog nasilja, kriminala, neadekvatnih sanitarnih uvjeta i nestašice vode. Grad se bori pružiti osnovne usluge svom rastućem stanovništvu.

6. Dhaka, Bangladeš - Dhaka se suočava sa značajnim izazovima zbog brze urbanizacije, prometnih zagušenja, zagađenja zraka i neadekvatne infrastrukture. Prenaseljenost opterećuje resurse i usluge, što utječe na kvalitetu života.

7. Harare, Zimbabve - Ekonomska nestabilnost i politička neizvjesnost karakteriziraju Harare. Inflacija, nestašica osnovnih dobara i nepouzdane javne usluge otežavaju život stanovnicima.

8. Port Moresby, Papua Nova Gvineja - Port Moresby se bori s visokom stopom kriminala, ograničenim pristupom zdravstvenoj skrbi i obrazovanju te neadekvatnom infrastrukturom. Loše urbanističko planiranje pogoršava ove probleme, pridonoseći izazovnom okruženju za stanovnike.

9. Kijev, Ukrajina - Kijev se bori s posljedicama sukoba i tekućim napetostima u istočnoj Ukrajini. Grad pati od političke nestabilnosti, korupcije i gospodarskih poteškoća, što utječe na infrastrukturu i javne usluge.

10. Caracas, Venezuela - Glavni grad Venezuele suočava se s golemim izazovima u rasponu od hiperinflacije do raširenog kriminala i političke nestabilnosti. Osnovne usluge poput struje i vode često su nepouzdane, što pridonosi ozbiljnom pogoršanju životnih uvjeta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.