POZNATO TKO JE AUTOR

FOTO Pogledajte montirane plakate s Toninom Piculom koji su osvanuli u Srbiji: 'Izvjestitelj za NDH'

Foto: kpn.rs
Foto: kpn.rs
Foto: kpn.rs
Foto: kpn.rs
Foto: kpn.rs
Foto: kpn.rs
Foto: kpn.rs
24.10.2024.
u 16:39
Odmah po imenovanju Picule uslijedili su brojni komentari na to, a među onima koji se ne slažu s tim su i predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić
Pogledaj originalni članak

Ubrzo po imenovanju hrvatskog europarlamentarca Tonina Picule za stalnog izvjestitelja Europskog parlamenta za Srbiju uslijedile su brojne izjave srpskih dužnosnika koji ne pozdravljaju tu odluku. Međutim, danas su članovi srpskog Konzervativnog pokreta NAŠI u nekoliko gradova Srbije (Aranđelovac, Mladenovac, Lazarevac i Topola) polijepili širom grada plakate na kojima je montirana fotografija Picule s ustaškom kapom i znakom U. U gornjem lijevom kutu je istaknuto slovo U, a na dnu je velikim slovima tiskana poruka “Izvjestitelj za NDH”.

- Plakat, simbolično nazvan po ugledu na zloglasnu NDH, ukazuje na kontinuitet anti-srpske politike koju Picula provodi kroz svoje djelovanje u Europskom parlamentu. Smatramo da se osobi, koja se svojim stavovima i djelovanjem dokazala kao neprijatelj Srbije, ne može i ne smije povjeriti da međunarodnim institucijama predstavlja ili izvještava o Srbiji. Tonino Picula nije prijatelj Srbije, već političar koji zastupa interese onih koji su kroz povijest radili na uništenju našeg naroda, a sada na njegovoj političkoj i gospodarskoj destabilizaciji. Podsjećamo, Tonino Picula, kao i mnogi drugi europski političari, poznat je po otvorenim napadima na Srbiju i srpski narod. Njegovo imenovanje za izvjestitelja za Srbiju nije ništa drugo nego još jedan pokušaj da se našoj zemlji nametnu strane vrijednosti i politike koje su suprotne interesima srpskog naroda – stoji u priopćenju ove stranke.

Foto: kpn.rs

Odmah po imenovanju Picule uslijedili su brojni komentari na to, a među onima koji se ne slažu s tim su i predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Brnabić je na svom X računu napisala: "E, svaka vam čast. Sve smo razumjeli". Vučić je u svome stilu bio rječitiji pa je rekao kako nije problem u Hrvatu nego u njegovim stavovima.

- Obratite pažnju, siguran sam da ovo niste znali. Znate da je Kaja Kallas šefica za sigurnost i vanjske poslove EU. Znate tko je glavni čovjek kao izvjestitelj za Kosovo. Na to mjesto postavit će Estonca. Estonac je šef Ureda visoke komisije na Kosovu i Metohiji. A nama dali Hrvata. Baš im hvala. Nije problem u Hrvatu, već u njegovim stavovima – rekao je Vučić.

>>> VIDEO Vučić u Dubrovniku

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

Avatar MK3
MK3
12:58 24.10.2024.

Polako mislim da Srbija neće biti spremna za EU ne za 15, nego niti za 50 godina. Igraju protiv Švicarske na SP-u, mediji samo govore da igraju protiv Albanije - sada kako vidim je NDH već u EU dok velika Srbija još nigdje nije... Elite srpske taj jadan narod u mentalnome ludilu drže... Mislim, za Srbiju nema boljega čovjeka od Picule u cijeloj EU, a oni njemu ovako...

JO
jocoudriga
13:25 24.10.2024.

"Od Topole pa do Ravne Gore, sve su straže đenerala Draže..." ništa novog u Srbiji. Što se guraju u Europu kad je za njih Moskva Bruxelles!?

BB
BB2
12:58 24.10.2024.

Rekao je da je Kosovo nezavisna država što je fakat ali to još jedino Srbi ne znaju pa ga razapeli. Vrijeme je da tamo netko upali svjetlo.