uskrs prema julijanskom kalendaru

FOTO Putin se pojavio na liturgiji, u ruci držao svijeću

Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin
Autori Vecernji.hr, Hina
24.04.2022.
u 09:04
Suočena sa sve snažnijim sankcijama Zapada i žestokim ukrajinskim otporom potpomognutim zapadnim oružjem, Rusija i dalje bombardira gradove i započela je novu ofenzivu na istoku.
Pogledaj originalni članak

Rusija je danas ušla u treći mjesec invazije na Ukrajinu, kraj borbi nije na vidiku, ubijene su tisuće, prognani milijuni, a gradovi pretvoreni u ruševine. Suočena sa sve snažnijim sankcijama Zapada i žestokim ukrajinskim otporom potpomognutim zapadnim oružjem, Rusija i dalje bombardira gradove i započela je novu ofenzivu na istoku. Dana 24. veljače Rusija je napala Ukrajinu iz tri smjera u najvećem napadu na europsku državu od Drugog svjetskog rata.

Danas je Uskrs prema julijanskom kalendaru. Brojni vjernici u Ukrajini u strahotama rata slave najveći kršćanski blagdan. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin prisustvovao je uskrsnoj liturgiji koju je vodila Ruska pravoslavna crkva, koja je snažno podržala ono što Kremlj naziva svojom "posebnom vojnom operacijom" u Ukrajini. Stajao je sa strane u moskovskoj Katedrali Krista Spasitelja, držeći upaljenu crvenu svijeću.

Foto: Reuters/PIXSELL
Vladimir Putin

Podsjetimo, Britansko ministarstvo obrane kaže da je Ukrajina ovog tjedna odbila brojne ruske napade u Donbasu, prema najnovijim obavještajnim podacima. "Unatoč tome što je Rusija ostvarila određene teritorijalne dobitke, ukrajinski otpor bio je jak na svim pravcima i nanio je značajnu cijenu ruskim snagama. Loš ruski moral i ograničeno vrijeme za rekonstruiranje, ponovno opremanje i reorganizaciju snaga iz prethodnih ofenziva vjerojatno ometaju rusku borbenu učinkovitost", stoji u izvješću. Rusi su u subotu pogodili stambeni blok u Odesi gdje je poginulo najmanje osam ljudi.  Ukrajina je optužila rusku vojsku da prisilno novači civile u okupiranim krajevima istočne Ukrajine.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE

Video: Snimka potaknula nagađanja: Ovo dokazuje da je Putin bolestan

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

DU
Deleted user
09:35 24.04.2022.

Predstava za domaću publiku

IS
ispodneba
10:44 24.04.2022.

Ruska i spc su jedine ortodoksne crkve koje vrijeme obiljezavaju po Julijanskom kalendaru, dakle po kalendaru kog je stovao-paganin, mnogobozac. Demokracija i gore navedene crkve jednostavno nisu kompatibilni. Razvoj svijesti im nije evoluirao od vremena careva i feudalizma i imamo to sto imamo.

PR
prokurator
11:14 24.04.2022.

skrivi smrt 10 ili 100 tisuća vojnika i civila, izmoli par krunica, ispovjedi se i bit će ti oprošteno. provjeren recept, do sada je djelovao za mnoge.