PROĐI AKO MOŽEŠ

FOTO Uvucite trbuh ako prolazite, u Hrvatskoj se nalazi jedna od najužih ulica na svijetu: Znate li gdje je?

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Vrbnik
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Vrbnik
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Vrbnik
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Vrbnik
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Vrbnik
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Vrbnik
07.09.2024.
u 09:09
Ulice do Klančića su zagušene sa svima koji se žele slikati, ponijeti fotografiju i podijeliti uspomenu, kažu u lokalnom TZ-u
Pogledaj originalni članak

Ako prolazite ovom ulicom, uvucite trbuh. Na najužem dijelu široka je samo 43 centimetara. Zove se Klančić, a mještani je nazivaju i najužom ulicom na svijetu. Nalazi se na otoku Krku, u gradu Vrbniku. Smjestila se u staroj gradskoj jezgri.

"U današnjem vremenu, ovaj mali fenomen često za stanovnike stare jezgre koji ovdje stanuju ne predstavlja samo atrakciju, nego i izazov jer se stvara velika buka i gužva, a ulice do Klančića su zagušene sa svima koji se žele slikati, ponijeti fotografiju i podijeliti uspomenu. Iz tog razloga volimo reći da je Klančić jedna od atraktivnosti stare jezgre i nastojimo goste uputiti i na druge lokacije, kako bismo donekle zadržali fokus na vrijednostima destinacije u cijelosti", objasnili su svojedobno u Turističkoj zajednici Općine Vrbnik.

Iako joj mještani tepaju da je najuža ulica na svijetu, prema Guinnessovoj knjizi, taj rekord službeno pripada Spreuerhofstraße, u njemačkom gradu Reutlingen. Spreuerhofstraße varira širina, od 31 do 50 cevntimatara. No Klančić, složit će se mngogi, vjerojatno je dražesniji.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.