THE ISOLANO

FOTO Velika vijest za hrvatski turizam: Na Cresu otvoren prvi otočki Marriott hotel

Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
Foto: Press
The Isolano
11.10.2024.
u 16:22
Otvaranje Autograph Collection by Marriott hotela na Cresu značajno će pridonijeti razvoju turizma na tom  otoku, a za 2025. je planirano je otvaranje Opatija Marriott Hotela te za 2026. otvaranje još jednog hotela iz Autograph Collection brenda, ovaj put u Komiži na otoku Visu
Pogledaj originalni članak

Goste otoka Cresa otprije nekoliko dana dočekuje novi hotel visoke kategorije 'The Isolano', pod brendom Autograph Collection by Marriott. Riječ je o investiciji od 17 milijuna eura koja je započeta prije nešto više od dvije godine, a iza koje stoji tvrtka Valdarke d.o.o. uspješnog hotelskog menadžera i rođenog Cresanina Nikole Avrama. Namjernici će u novom  resortu  The Isolano Autograph Collection by Marriot na raspolaganju imati 49 prostranih, elegantnih soba, dva vanjska grijana bazena, beach bar, dvoranu za evente, nekoliko restorana, te moderan wellness i SPA centar. Dizajn hotela na samo nekoliko koraka od plaže evocira autentični jadranski šarm, stoji u priopćenju. Smišljen je kao 'skladan spoj modernog dizajna s decentnim elementima, dok je interijer nadahnut opuštenim i autentičnim ambijentom starih kamenih sela te šarenih kuća na creskoj rivi'. Uređenje interijera potpisuje dizajnerica Kristina Zanić.

Creski  'The Isolano' prvi je hotel na nekom od naših otoka pod brendom prestižnogh svjetskog lanca  Marriott Internationala. Oznaka Autograph Collection, pak, Marriottov je podbrend rezerviran za boutique luksuzne hotele kategorizirane s pet zvjezdica, koji naglašavaju autentičnu lokalnu kulturu i odaju počast arhitektonskom, interijerskom i turističkom artizmu. Samo podbrend Autograph Collection u svome portfelju broji više od 300 hotela smještenih na najatraktivnijim lokacijama u čak 50 zemalja svijeta, među kojima je sada i Hrvatska. Inače, novi creski hotel trebao je umjesto ovih dana biti otvoren još ljetos.

Foto: Press
The Isolano

- S ovako velikim i kompleksnim investicijama nerijetko se događa da se rokovi malo premaše, no mi smo zbog cijele logistike ali i otočke pozicije cijeli proces produljili za dva mjeseca kako bismo bili sigurni da je sve na svome mjestu što se tiče pravne i funkcionalne strane hotela. Također, htjeli smo do savršenstva uhodati i naše radnike kojih sada brojimo 65, a koji su pod mentorstvom našeg generalnog menadžera Marija Ivića. Još nekoliko tjedana ćemo biti otvoreni i zatim nam kreću pripreme za iduću sezonu te se hotel opet otvara u ožujku, a baš s početkom proljeća imamo u planu i organizirati svečano otvorenje hotela, a tome treba dodati da baš iduće godine slavimo i 180 godina postojanja turizma na otoku Cresu. Neizmjerno smo ponosni što smo Hrvatsku ovakvim projektom dodatno pozicionirali kao idealnu turističku destinaciju koja je otvorena za rast i razvoj ključne industrijske grane. Također, u cijeloj priči imamo i taj ekskluzivitet i moment otočke vibrantnosti što na cjelokupnoj jadranskoj obali još nije viđeno. To me baš veseli jer već primamo niz upita iz cijele Europe, SAD-a i drugih prekooceanskih država. Mislim da ćemo zbog snage brenda Marriotta biti jedna velika reklama za Hrvatsku. Iza nas su izazovne dvije i pol godine pri čemu bih se zahvalio prije svega kolegama i suradnicima ali i svim Cresanima kao i turističkoj i stručnoj javnosti čiju smo podršku imali - kaže Avram.

Generalni mandžer Mario Ivić kazao je kako su hoteli pod brendom Autograph Collection poznati po tome što pružaju jedinstvene doživljaje svojim gostima, čime se izdvajaju od standardiziranih luksuznih hotela.

Foto: Press
The Isolano

- Osim već spomenutih dizajnerskih i kultuloroških značajki, hotel se ističe i po energetskoj učinkovitosti, s naglaskom na održivost. Upotreba prirodnih materijala poput kamena i drva doprinosi stvaranju ugodne i mirne atmosfere, koja će gostima pružiti istinski doživljaj boravka u skladu s prirodom. Time se naglašava i važnost očuvanja okoliša, što je u skladu s globalnim trendovima održivog turizma, ali i s lokalnim vrijednostima Cresa, jednog od najočuvanijih i najljepših otoka na Jadranu. Također, hotel plijeni visokom tehnološkom funkcionalnošću, pa tako gosti mogu pristupiti svojim sobama pomoću pametnih telefona, bez potrebe za fizičkim ključevima, čime im se pruža dodatna praktičnost i sigurnost. Sobe su također opremljene naprednom tehnologijom, uključujući pametne televizore i automatizirane kontrole rasvjete i temperature, omogućujući gostima prilagodbu prostora za maksimalnu udobnost - poručuje Ivić i dodaje da je hotel adult friendly.

Za hotelskui gastro ponudu zadužen je Aleksandar Kerekes, chef poznat po inovativnim kulinarskim kreacijama i predanosti korištenju lokalnih sastojaka.  Otvaranje Autograph Collection hotela na Cresu značajno će pridonijeti razvoju turizma na ovom otoku. Uz to, za 2025. godinu planirano je otvaranje Opatija Marriott Hotela, dok se za 2026. godinu najavljuje otvaranje još jednog hotela iz Autograph Collection brenda, ovaj put u Komiži na otoku Visu.

GALERIJA Jeste li ih posjetili? Ovo je 10 najboljih povijesnih znamenitosti na hrvatskoj obali!


Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: Dino Stanin/PixSell
Zadarski Forum i crkva sv. Donata
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Solin: Borbe gladijatora u Salonitanskom Amfiteatru
Foto: shutterstock
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Stonske zidine su jedan od najvećih srednjovjekovnih fortifikacijsko-urbanistickih pothvata
Foto: shutterstock

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.