Simbol krize

Fotografija koja je dirnula svijet: Otac i kći bježe u bolji život

Foto: Reuters/PIXSELL
Fotografija koja je dirnula svijet: Otac i kći bježe u bolji život
11.09.2015.
u 13:32
Ujedinjeni narodi poručili su kako većina izbjeglica koja iz u Europi bježe pred ratom i progonom imaju zakonsko pravo zatražiti azil
Pogledaj originalni članak

Fotografija sirijskog izbjeglice kako ljubi svoju kći dok s njom po kiši hoda prema granici Grčke i Makedonije u blizini grčkog sela Idomeni novi je simbol izbjegličke krize.

Ujedinjeni narodi poručili su kako većina izbjeglica koja iz u Europi bježe pred ratom i progonom imaju zakonsko pravo zatražiti azil.

>> Snimateljica koja je udarala izbjeglice: Nešto je puklo u meni, ali nisam rasist

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 43

MA
majeltomoguce
13:51 11.09.2015.

Normalan čovjek mora biti osjetljiv na ovakve slike. Ali opet postavljam pitanje jel pošteno da ti ljudi na silu dolaze u EU i traže azil i vjerojatno ubrzo dobijaju i posao, a ja kao stanovnik RH još godinama ne mogu tražiti posao u Švedskoj i još nekoliko tih država. I također pitam što fali Srbij koja je stvarno ljudski primila te ljude - zašto tamo ne žele ostati??? Što fali Grčkoj - najlijepšoj zemlji na svijetu??? Razumijem da moraju bježati, ali zašto ciljano biraju samo neke države. Tu nešto ne štima i tu netko nekome manipulira!

GU
gustirna
13:39 11.09.2015.

Da li ste vi sigurni da mu je ovo kci....da li ste sigurni da nije nekome oteo dijete kako bi se ,sa 10000 eura koje su mu dali arpski sejci za islamizaciju europe,lakse probio do odredista ili svedske koja daje najvecu socjalnu pomoc bez rada......

DU
Deleted user
13:51 11.09.2015.

Jadno dijete kisne dok se navodni otac zaštitio kabanicom i sada da policija pokuša provjeriti da li je stvarno njegovo dijete odmah bi se digla frka da fašisti napadaju jadne izbjeglice, umjesto da je dobrobit djeteta na prvom mjestu a ne ovog odraslog čovjeka koji se očigledno zna brinuti za sebe.