Kolumna

Frakcijama u SDP-u zajednički – minimalac

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Frakcijama u SDP-u zajednički – minimalac
30.05.2014.
u 12:00
U bespoštednom sukobu na vrhu SDP-a teško je pronaći išta što spaja dvije zaraćene strane, ali pažljivo promatranje upućuje ipak na jednu začudnu sličnost
Pogledaj originalni članak

Visoka politika i niske plaće

Frakcijama u SDP-u zajednički – minimalac

Zoran Milanović, hrvatski premijer, nakon afere s autopraonicom svoje šogorice doživio je novi napad, ovaj put iz Linićeva verbalnog VBR-a. U bespoštednom sukobu na vrhu SDP-a teško je pronaći išta što spaja dvije zaraćene strane, ali pažljivo promatranje upućuje ipak na jednu začudnu sličnost. Dvoje zaposlenih u spornoj autopraonici Milanovićeve šogorice, ali i Linićeva supruga koja se samozaposlila u vlastitoj tvrtki – primaju minimalac. Prosječna plaća u praonici je 2622 kune, a Ksenija Linić isplaćuje si tek nešto više - 2656 kuna. Pametni znaju čemu služi minimalac.

 

Poruka iz Ministarstva graditeljstva

Ne obraćajte pozornost na riječi zamjenika ministra

Željko Uhlir, zamjenik ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš, izazvao je pravu pomutnju u poplavljenim područjima Posavine kada je odgovarajući na novinarska pitanja u Vinkovcima spomenuo podatak da je u nekim mjestima 60 do 70 posto kuća predviđeno za rušenje. Uhlirova izjava uznemirila je mještane pa i načelnika Gunje Hrvoja Lucića koji misli da je takvo što nevjerojatno. Provjeravajući odakle doministru uznemirujući podaci, Slobodna je iz nadležnog ministarstva dobila odgovor da je sporna procjena „samo špekulacija na koju ne treba obraćati pozornost“. Osim kada špekulaciju novinarima spomene zamjenik ministra i svima na nju skrene pozornost.

 

Majka svih pravaša

Ruža odustaje od trke za pravaškim strančicama

Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a AS, odustala je od objedinjavanja pravaške scene jer „nema namjeru trčati za svakom strankom koja nastane i proglasi se pravaškom“. Uostalom, najmanje 107.206 pravaša već je pretrčalo u njen tabor.

 

Status quo

Sutkinja produljila Brkićev mandat u stranci

Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, mirno može nastaviti ustrojavati stranku, što mu očito odlično ide. Prema pisanju Jutarnjeg sutkinja Upravnog suda u Zagrebu Tamara Bogdanović izjavila je da Brkićeva tužba protiv odluke da je njegov diplomski rad plagijat neće biti riješena do kraja 2014. godine, što znači da ni rasprava o njegovoj ostavci na dužnost u stranci neće uskoro doći na red. Tomislav Karamarko najavio je da će o Brkićevu statusu u HDZ-u odlučiti tek nakon presude Upravnog suda.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZB
zbuniceva
12:17 30.05.2014.

Nije fer imenovati i napasti samo "crvenu stranu" politike i to samo članove obitelji Linić Milanović bez opaske da je to uhodana praksa svih pametnih koji s profitom posluju. Našlo bi ih se posvuda. A bojim se da Porezna nezakonite minimalce lovi selektivno i ovisno o milosti i nemilosti. Naš porezni zakon je siguran sam pisao osobno Petar Pan a provodi ga kapetan Kuka.