Sastanak koalicije

Friščić: Izbori će biti kad budu i to u zakonskom roku

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Friščić: Izbori će biti kad budu i to u zakonskom roku
14.03.2011.
u 18:16
Pupovac je novinare izvijestio da je na sastanku dogovoreno da će se koalicijski sastanak održati krajem ovoga ili početkom sljedećeg tjedna te da će se na njemu razgovarati o “očekivanim temama”
Pogledaj originalni članak

Dva sata u Banskim dvorima razgovarala je premijerka Jadranka Kosor s koalicijskim partnerima, a potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izvijestio je na završetku sastanka da je to "pravi sastanak uoči pravoga koalicijskog sastanka". Čelnik HSS-a Josip Friščić pak bio je burno reagirao na pitanje o datumu izbora.  

– Izbori će biti kad budu, bit će u zakonskom roku. Krajem šestog mjeseca ćemo reći kada. O svemu smo razgovarali – rekao je Friščić.

Pupovac je novinare izvijestio da je na sastanku dogovoreno da će se koalicijski sastanak održati krajem ovoga ili početkom sljedećeg tjedna te da će se na njemu razgovarati o “očekivanim temama”, a poslije i objasnio kako je riječ o temama vezanim uz završetak pregovora i vremenu za održavanje izbora. Na pitanje o održavanju izbora rekao je da će se dogovor o okvirnom vremenu za održavanje izbora postići unutar koalicije, a nada se da će se isto dogovoriti i s ostalim akterima na političkoj sceni.

Na pitanje je li zadovoljan sastankom kod predsjednika Ive Josipovića, odgovorio je da je zbog toga bilo previše buke posljednjih dana i da nema potrebe da i on tome doprinosi.

– Osnovna stvar je u tome da se ključni ljudi hrvatske politike trebaju usuglasiti oko ključnih interesa Hrvatske ovoga trenutka i koalicijski sastanak će imati tu funkciju.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

Avatar Dagmar
Dagmar
19:24 14.03.2011.

g. Friščić je novi Freud. Čitam po ne znam koji put i ne kužim, očito sam pofantala. Ovako pametnu izjavu može samo izreći vrhunski filozof!!!

JA
jankoprekobrda
19:37 14.03.2011.

JOZA to ne odlucujes kada ce biti izbori ni koliko dugo ces sijediti u vlasti to ipak odlucuje Hrvatski narod.

Avatar DucMan
DucMan
14:20 15.03.2011.

A kaj ovaj Friščić.... Tu i tamo bubne kakvu izjavu da bi sebi malo dao na važnosti, kad ga već nitko drugi ne doživljava.