udruga reforma:

'G. Kraus, smatrate li da su hrvatski građani ustašoidni?'

Foto: Pixsell
'G. Kraus, smatrate li da su hrvatski građani ustašoidni?'
26.11.2013.
u 12:31
Udruga za promicanje etike i morala od predsjednika Židovske općine Zagreb Ognjena Krausa traži da se ispriča hrvatskim građanima i inicijativi U ime obitelji
Pogledaj originalni članak

– Ideje koje su predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus i Sanja Zoričić Tabaković, voditeljica Šoa akademije, iznijeli na temu referenduma o braku, nekorektne su i izvan konteksta moderne europske demokracije.

Referendum je legitimno i legalno sredstvo ostvarivanja prava građana – kazao je predsjednik udruge za promicanje etike, morala, obiteljskih vrijednosti i ljudskih prava Reforma Vatroslav Župančić u reakciji na zaključke okruglog stola, na kojem je iskazan "strah zbog ugroženosti manjina referendum i indiferentnosti društva, po kojem se opet može dogoditi Holokaust i Auschwitz".

– Aludiranje na Holokaust je obična manipulacija i zloupotrebljavanje žrtava u dnevnopolitičke svrhe. Gospodin Kraus je kroz vođenje Židovske općine Zagreb pokazao svoju netoleranciju prema pripadnicima vlastitog, židovskog naroda te je licemjerno da sada zagovara ljudska prava i daje takve apele hrvatskoj javnosti – misli Župančić i pita: "Smatrate li, g. Kraus, da je 750.000 hrvatskih građana koji su podržali inicijativu U ime obitelji netolerantno ili ustašoidno?"

Župančić stoga u priopćenju poziva Krausa da se javno ispriča hrvatskim građanima i inicijativi U ime obitelji.

'Prođe li referendum, stavljamo si štrik oko vrata'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar abakus
abakus
12:58 26.11.2013.

Što se Krausa tiče, on ima običaj paralele s Holokaustom povlačiti kad je riječ o bilo kome tko se ne složi s njime. Povukao bi ih rado i kad je riječ o zajednici Bet Israel (drugoj židovskoj zajednici u Zagrebu koja podržava ovaj refrendum a koju vodi rabin Kotel Da Don), ali to ipak ne može.

DU
Deleted user
12:46 26.11.2013.

Isprika je najmanje što u ovome slučaju mogu učiniti.

Avatar tituš
tituš
13:20 26.11.2013.

To bi bila samo kulturna gesta iza koje ne stoji ništa, a bogme i nitko. Neka on stoji na svojoj poziciji, nemamo iluzija da je drugačiji, kao niti da će isprika bilo što promijeniti! Licemjer!