barack obama

"Gadafijeva smrt predstavlja novo poglavlje za Libijce"

Foto: Reuters/PIXSELL
"Gadafijeva smrt predstavlja novo poglavlje za Libijce"
20.10.2011.
u 22:30
SAD će biti partner Libiji i misija NATO-a u toj zemlji uskoro bi trebala završiti - rekao je Obama
Pogledaj originalni članak

- SAD će biti partner Libiji i misija NATO-a u toj zemlji uskoro bi trebala završiti. Gadafijeva smrt predstavlja novo poglavlje za Libijce koji sada imaju odgovornost za izgradnju demokratskog društva - poručio je Barack Obama  u četvrtak poslijepodne nakon potvrđene informacije da je ubijen Moamer Gadafi.

Naglasio je da je operacija u Libiji uspješno izvedena bez američkih vojnika u toj zemlji i bez američkih ljudskih žrtava.

- Ovo je veliki dan i mislim da Obamina administracija zaslužuje veliko priznanje - izjavio je republikanski senator John Mc Cain čestitajući Bijeloj kući na taktici u Libiji naglašavajući da je svijet “postao bolje mjesto”.

Američki komentatori hvale Obamu i Pentagon kao i državnu tajnicu Hillary Clinton zaključujući da je najnovija pobjeda u Libiji uspjeh novog američkog pristupa ratovanju, a to je strategija s malo ili bez vojnika na terenu, ali uz upotrebu zračnih snaga, bespilotnih letjelica i pomoć saveznika.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 318

TO
Toni50
22:58 20.10.2011.

Pogledajte mene Barak Obama Husein šta mislite tko je odlučio tko je UNO und tko je bio DUO da Gadfi ne uzleti i danas da ovako izgleda on i njegova dijeca ?

Avatar My Style
My Style
00:09 21.10.2011.

Zapravo nikada UN nisu imale neki uticaj ali ovo zadnjih godina je dno dna- to je mrtvac koji truli na East Riveru !!

OB
-obrisani-
03:03 21.10.2011.

ne spamiraj idemo polako tvojim riječima i tvojim argumentima