GastRoA, nova manifestacija u srcu Slavonije za ljubitelje pikantnih okusa

Foto: Mario Žilec
GastRoA, nova manifestacija u srcu Slavonije za ljubitelje pikantnih okusa
22.04.2024.
u 18:11
Tko je najveći majstor za kulenovu seku, a tko za kobasicu? U Vukovarsko-srijemskoj županiji pripremaju se za veliki gurmanski spektakl, a proizvođače dolazi podržati i poznati hrvatski chef Tomislav Špiček
Pogledaj originalni članak

Da su Slavonci i Srijemci vrhunski kuhari i pravi majstori u pripremi suhomesnatih proizvoda, već je svima poznato. No, tko je najbolji proizvođač kulenove seke i kobasice to će se tek doznati 27. travnja u općini Andrijaševci na prvom „GastRoA“ gurmanskom showu u kojem će uživati svi ljubitelji pikantnih okusa.

Ovo je prvo izdanje manifestacije, za koju su u ovoj općini sigurni da će postati tradicija i omiljeno mjesto susreta ljubitelja i proizvođača ovih dviju delicija, a sudjelovati mogu svi koji ih proizvode, bez obzira iz koje županije dolaze.

Foto: Davorin Krešić

Na ocjenjivanje u dvije kategorije – kulenova seka i kobasica, mogu se prijaviti svi proizvođači s odgovarajućom registracijom, a uzorke trebaju dostaviti najkasnije do 25. travnja. Ocjenjivanje će se održati dva dana kasnije, 27. travnja, na dan manifestacije GastRoA, u općinskoj vijećnici, s početkom u devet sati – poručuju organizatori manifestacije.

Dolazak je najavio i poznati hrvatski chef s istančanim nepcem Tomislav Špiček, veliki ljubitelj tradicionalne kuhinje.

Foto: Mario Žilec

Ulaz je slobodan, svi su pozvani, a ovo je i savršena prigoda za izlet na istok Hrvatske na obalu Bosuta.

„Manifestacije poput ove dodatno promoviraju tradicionalne proizvode i podižu razinu kvalitete te pozicioniraju Vukovarsko-srijemsku županiju kao atraktivnu gastronomsku regiju. Uz adrenalinski park na Bosutu i izletnički brod, manifestacija GastRoA još je jedan turistički proizvod općine Andrijaševci, idealne destinacije za izlet i opuštanje“, istaknuo je njezin načelnik Ante Rajković.

Foto: Vedran Čuljak

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.