HODOČAŠĆA I MISE

Gdje će hodočastiti Hrvati na Veliku Gospu

Foto: import
Gdje će hodočastiti Hrvati na Veliku Gospu
13.08.2006.
u 20:20
Pogledaj originalni članak

Aljmaš
Oko 50.000 vjernika, očekuje, uputit će se u utorak Gospi od Utočišta u Aljmaš. Hodočasnici s osječkog područja stižu u sedam autobusa. Vjernike koji se upute automobilima, policija upozorava da su im za parkiranje namijenjena dva polja, prema Mišinom brdu i u smjeru Erduta. Mise su u 6 i 8 sati ujuro, a u 10 je svečana, koju će služiti biskup Marin Srakić. Misa za mlade je u 18 sati, a predvodit će ju dr. Đuro Hranić.

Trsat
Franjevci bazilike Majke Božje Trsatske očekuju do 40 tisuća hodočasnika. U 18.30 sati održat će se hodočasnička procesija s likom Gospe Trsatske, potom misa u perivoju.

Šumanovac
U crkvu Svete Marije Velike po tradiciji hodočasnici dođu dan prije. Na blagdan Velike Gospe ispovijed će početi u 5.30 do 12 sati na svetištu. Mise u 6 sati služi svećenik salezijanac iz Zagreba.

Sinj
Već se četvrto stoljeće hodočasti Gospi Sinjskoj, koju su vjernici nazvali Čudotvornom. Glavno slavlje počet će u 9 sati iznošenjem pozlaćene slike Majke od Milosti da bi ju u procesiji, koju će predvoditi nadbiskup mons. dr. Marin Barišić, nosili svećenici, redovnice, alkari i alkarski momci, pripadnici HV-a i MUP-a te dragovoljci.

Pogledajte na vecernji.hr