Kolumna

Kamo je nestao gradonačelnik Vukovara Željko Sabo

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Kamo je nestao gradonačelnik Vukovara Željko Sabo
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ivan Starčević
14.11.2013.
u 12:53
Nema ga nigdje, čak ni uz bolesnički krevet građanina za kojeg ministar policije tvrdi da je pio rakiju i sam pao
Pogledaj originalni članak

Uvaženi g. Sabo nije se dva tjedna pojavio na TV ekranima, otprilike od onda kada je objavio poziv na dostojanstveno ponašanje na komemoraciji koja će se održati 18. studenog. Vukovarski gradonačelnik, teolog g. Željko Sabo (SDP) ima svoj diskretni stil i teško je i zamisliti koliko puta na sat bi se ovih dana na televiziji pojavljivao netko drugi na njegovu mjestu, npr. g. Milan Bandić, da je on kojim nevjerojatnim slučajem gradonačelnik Vukovara.

Intervju je jučer na Prvom programu HTV-a dao g. Mile Dedaković Jastreb. Nakon tolikih godina (22!) od srbijanskih zločina nad Vukovarom g. Dedaković postao je jednako poznat kao legendarni zapovjednik obrane i kao čovjek kojeg je prebila tajna policija. Naciji je uputio smirujuće poruke o slozi, dostojanstvu i razlikama o kojima Vukovarci trebaju povesti računa poslije komemoracije. Intervju koji je radila (po novom radnom rasporedu) slavonska terenska reporterka Sandra Križanec ponovljen je i jutros u vijestima u 10 sati, što znači da se na HTV-u radi na pripremanju javnosti, za svaki slučaj.

Najnovije razbijanje ploče, zbog kojeg je teško stradao građanin Vukovara, jučer je nimalo miroljubivo komentirao ministar policije g. Ranko Ostojić: to je rakija, pijan je pao i priznao da se sam ozlijedio.

Ministru unutarnjih poslova više bi se vjerovalo: a) da je govorio bilo što, ali na način bliz govoru g. Dedakovića, b) da je njegova šutljiva policija, vrlo dobro popunjena glasnogovornicama i glasnogovornicima, priopćila išta što bi bilo jače od onih velikih krvavih mrlja na tlu pred policijskom postajom.

>> Tko je autor skulpture ispred Nadanovih dvora?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DU
Deleted user
13:48 14.11.2013.

Ali zato policija u Vukovaru još uvijek progoni ljude tražeći tko je napravio snimku ispred PP, te progoni one za koje se sumnja da bi mogli imati slične snimke jer su se kratko poslije sramotnog događaja našli na događajnom mjestu. Da je policija tu "čista" ne bi sada radili ovo što rade.

ĆA
ćaćaća
12:56 14.11.2013.

a ne bojim se ja da će njega privoditi..nasljednike skh se moli da dođu na obavjesni razgovor..ako i to..

SN
sasa.novak.58
14:40 14.11.2013.

Kvragu, ja sam mislio da je on u zatvoru.