prasac kao mito

Gdje si našao ovog? Namazan je ko avion! Pijan je ko zvijer!

Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'
Gdje si našao ovog? Namazan je ko avion! Pijan je ko zvijer!
19.12.2012.
u 21:54
Marijo Marinović, bivši načelnik PP Dalj, tereti se da je rođaku za mito sredio prometni prekršaj
Pogledaj originalni članak

– Gdje si našao ovoga? Namazan je k’o avion! Ide parkirati i ogrebe mi branik – ljutito je Krešimir Sak nazvao rođaka Marija Marinovića, tada načelnika PP Dalj. Načelnik je, tereti se, Saku “sredio” prometni prekršaj, a ovaj mu se odužio s dva prasića i 15 kilograma junetine. Po meso je 20. listopada prošle godine Marinović poslao policajca Željka Sadleka službenim kombijem. Sadlek se prvo izgubio na putu.

– Pijan je k’o zvijer! I na vašem kombiju se vidi trag – dodaje Sak.

– Ubit ću se, majke mi! Reci mu neka mi se javi i riješi to jer ću ga poslati na stegu, pun mi ga je k... – odgovara mu Marinović sipajući psovke. Načelnik nije tada ni slutio da je “pod okom” USKOK-a. Snimke tajno praćenih razgovora jučer su se preslušavale na Županijskom sudu u Osijeku, gdje se Marinoviću sudi za primanje mita, zloporabu položaja i ovlasti te protuzakonito posredovanje.

U panici, načelnik je nazvao kolegu u postaju. – Ovaj kreten od Sadleka me stvarno hoće otjerati na robiju! Prvo se napio k’o svinja, a onda ogrebao BMW terenca čovjeku koji nam je donirao prasce – vikao je. – Jao, jao, Isuse Bože! – snebivao se glas s druge strane slušalice. – Sačekajte ga i uzmite ključeve, da ga ne vide takvog u postaji. Meni se ne javlja. Zadnji put su mi prigovarali, napio se na Dan postaje i pričao švicarski – očajan je bio načelnik. Dogovorili su da se napiše službena bilješka kako je na policijskom kombiju uočena ogrebotina, a to će onda “riješiti preko čovjeka iz Vinkovaca”. Ophodnja će, pak, otići i preuzeti meso. Daljska će ga policija, naime, pojesti dan kasnije na fešti s kolegama iz Srbije.

– Nisam ga udario. Može on pričati što hoće, nisam pijan – pravdao se Sadlek svom šefu. Krešimira Saka lanjskog je ljeta policija dvaput zaustavila zbog brze vožnje. Okrenuo je rođakov broj. – Hajde, daj mi ga na telefon – uputio ga je Marinović u lipnju. – Boji se uzeti telefon – odgovara Sak. Marinović potom zove šefa smjene i urgira uz napomenu “trebat će nam prasetine i voletine”.

>>Načelnik oprostio prebrzu vožnju pa zauzvrat dobio dva praseta

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

EH
ehh
15:18 22.12.2012.

uf velika stvar zaista.

SA
sargu123
22:15 19.12.2012.

Po ovome treba snimiti film ! Ante Tomiću, eto ti predložak za režiju !..... ........ napio se pa pričao Švicarski ........ da pukneš .....

Avatar Tiran
Tiran
08:57 20.12.2012.

Svi to rade ali nema dovoljno ljudstva i opreme da se prate, prisluškuju i tako dalje