Georg Gavrilović stariji

Zahtjev za objavom ispravka informacije

27.12.2017.
u 17:10
Georg Gavrilović stariji se u ime tvrtke Gavrilović d.o.o. obratio sa zahtjevom za objavom ispravka informacije ili zahtjevom za ispravkom ili isprikom koju prenosimo u cijelosti:
Pogledaj originalni članak

Georg Gavrilović stariji se u ime tvrtke Gavrilović d.o.o. obratio sa zahtjevom za objavom ispravka informacije ili zahtjevom za ispravkom ili isprikom koju prenosimo u cijelosti:

"Poštovani, 

U tiskanom izdanju Večernjeg lista od 18. prosinca 2017. godine, te kasnijoj objavi na web portalu (https://www.vecernji.hr/vijesti/miroslav-kutle-nikad-hrvatskom-nisu-vladali-hdz-ili-sdp-uvijek-su-to-bili-tehnomenadzeri-1214758), na str. 42 tiskanog izdanja, a u tekstu pod naslovom "Nikad Hrvatskom nisu vladali HDZ ili SDP, uvijek su to bili tehnomenadžeri" autora Zorana Krešića, iznesene su neistinite i obmanjujuće tvrdnje o obitelji Gavrilović i kupnji tvrtke Diona.

Unutar razgovora sa Miroslavom Kutlom, sadržanog u navedenom tekstu, navodi se: 

"Između Šarinićevog govora mržnje i Linićevog poteza 2000. nema nikakve razlike. Njihov je cilj ostvaren. Rušenjem Globus grupe, Gavrilović, koji je njegov čovjek, bez novca, uz podršku HBOR-a, dobio je Dionu, a prije toga rušenjem Dubrovačke banke njegov 'libling' Štrok dobio je bez novca 5-6 najboljih hotela u Dubrovniku..."

Nadalje, unutar navedenog teksta obrađuje se navodna skupina tehnomenadžera koji su vladali Hrvatskom, a u tom kontekstu spominje se i moje prezime odnosno stvara se dojam da pripadam ili sam pripadao takvoj skupini. 

Zbog istinitog informiranja javnosti o meni i mojoj obitelji, molim da u prvom idućem izdanju dnevnog lista Večernji list objavite sljedeći ispravak:

Društvo Dinova-Diona d.o.o. osnovano je 2003. godine od strane vodećih hrvatskih proizvođača hrane (Gavrilović d.o.o., Podravka d.d., Kraš d.d., Dukat d.d. i Vindija d.o.o.). To društvo je u stečajnom postupku nad Dionom d.d. u stečaju, kupilo dio imovine (maloprodajnih objekata) tog društva za kupoprodajnu cijenu od HRK 397 milijuna, nakon čega je u novi maloprodajni trgovački lanac koji je u RH poslovao pod nazivom Dinova-Diona d.o.o., u razdoblju 2005-2017 investirano HRK 323,9 milijuna. Slijedom navedenog, nije točan podatak da sam ja osobno "dobio" Dionu kao čovjek g. Šarinića, uz pomoć HBOR-a i bez novca. Također odlučno sporim da bi bio dio bilo kakve tehnomenadžerske skupine koja je vladala Hrvatskom.

Molim Vas da objavite ovaj ispravak sukladno odredbama Zakona o medijima, u protivnom ću biti prisiljen razmotriti pokretanje odgovarajućih sudskih postupaka protiv glavnog urednika i nakladnika", stoji u zahtjevu koji je potpisao Georg Gavrilović stariji. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.