Vjeronaučna olimpijada 2014.

Gimnazije izgubile bitku s koprivničkom Srednjom školom na gosparu Stojkoviću

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Gimnazije izgubile bitku s koprivničkom Srednjom školom na gosparu Stojkoviću
28.02.2014.
u 14:00
Prvi put idemo na državno, dat ćemo sve od sebe da u Šibeniku što bolje predstavimo školu i biskupiju - kaže vjeroučitelj Dodlek
Pogledaj originalni članak

Tko je dao osnovati Sveučilište u Dubrovniku? Ivan Stojković. Pitanje je to na koje su jedino učenici koprivničke Srednje škole znali odgovor i koje im je donijelo pobjedu na biskupijskoj razini Vjeronaučne olimpijade. Tema jubilarnog 10. natjecanja iz vjeronauka, održanog prošli tjedan u Varaždinu, bila je “Katolička Crkva i znanost - doprinos i odnosi“.

Farmaceutski tehničari

Ekipa Srednje škole Koprivnica je prvi put osvojila prvo mjesto i tako izborila nastup na državnom natjecanje u Šibeniku koje će se održati od 2. do 4. travnja. Predvođeni mentorom Dejanom Dodlekom najviše znanja pokazali su Karlo Bubnjar, Petra Kukec, Ines Pintarić i Petra Posavec. Svi oni pohađaju 3. j razred i budući su farmaceutski tehničari.

- Posebno sam ponosan na svoju ekipu jer smo uspjeli pobijediti u konkurenciji sa svim gimnazijama sjeverozapadne Hrvatske što samo dokazuje da i naša škola ima izuzetno kvalitetne i motivirane učenike. Budući da smo prvi put sudionici državnog natjecanja nismo ispred sebe stavili nikakav imperativ, ali naravno da ćemo dati sve od sebe da što bolje predstavimo našu školu i našu biskupiju - istaknuo je vjeroučitelj Dodlek.

Kao ekipa koprivnički srednjoškolci drugi put su sudjelovali na Vjeronaučnoj olimpijadi. Lani su osvojili treće mjesto.

- Ove godine odlučili smo ići do samog vrha. Sad smo jako sretni i ponosni jer su se isplatile sve naše pripreme i višednevno učenje - kazala je P. Kukec.

Zajednički izlet

Na Vjeronaučnoj olimpijadi okupilo se 10 srednjoškolskih ekipa iz Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije. U završnici su, osim pobjedničke, sudjelovale i ekipe iz Prve gimnazije Varaždin, Gimnazije Fran Galović Koprivnica, Gospodarske škole Varaždin i Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

U kategoriji osnovnoškolaca najbolje rezultate ostvarili su učenici iz Hodošana.

“Svim članovima ekipa uručena su priznanja za sudjelovanje na natjecanju, a deset najboljih ekipa (po pet iz osnovne i srednje škole) bit će nagrađeno zajedničkim izletom u organizaciji biskupijskog Katehetskog ureda”, istaknuli su iz Varaždinske biskupije.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
19:56 28.02.2014.

Drago mi je da su djeca uključena u ovo natjecanje. Možda će znanje (koje uči religija) ovih mladih ljudi u budućnosti promjeniti sadašnji moral (etiku) političke elite npr kradež, dvoličnost, jal, ne dijeljenje, laž, licomjerje itd.

SV
svarog
15:46 03.03.2014.

nevjerojatno, u 2013 godini djecu se uci glupostima...iskreno se nadam da ce uskoro shvatiti kakva obmana je svaka religija...umjesto da uce strane jezike ili informatiku ,oni se bave imaginarnim prijateljem...