U AKCIJI

Giuliano, Čubi, Zlatko Vujović i Ivan Šola na odjelu za transfuziju

23.01.2003.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

Lijepu gestu učinili su pjevači Giuliano, Damir Mihanović Čubi, nekadašnji nogometaš Hajduka Zlatko Vujović, vozač hrvatskoga boba Ivan Šola te sportski novinar Joško Elezović. Na odjelu za transfuziju splitske KB Firule odazvali su se akciji "Poznati daruju krv".

- Vidite, nije strašno, pozivam sve da se priključe akciji - kazao je Giuliano koji je, unatoč tome što je u posljednjih godinu dana bio na operaciji, ipak dao krv. Na odjelu za transfuziju bilo je veselo. Ljubazne liječnice i medicinske sestre zabavljao je Čubi, "valjao je sve u šesnaest", prigrlio je sestru koja mu je zabola iglu u ruku.

- Ne odvajam se od vas, uzeli ste mi krv, izboli me. Sada smo neraskidivo vezani - obraćao se Čubi sestri Borki. Šoli zbog nedavna prevrtanja boba, u kojem je pri brzini od 150 km/h zaradio potres mozga, nije dopušteno davanje mnogo krvi. No, hrabri bobist ipak nije odustao. Ulogu njegova glasnogovornika preuzeo je Čubi.

- Uzmite od mene za njega. Što se tiče moje krvi, uzmite je, ali nemojte je slučajno nekome darovati. Nije valjda da želite još jednog tipa poput mene. Nije ovo meni prvi put da nešto darujem. Htio sam darovati mozak, ali su me odbili. Čest sam ja gost u bolnicama. Nedavno sam bio na razgovoru kod psihijatra i nakon toga čovjek je otišao na bolovanje - na radost svih prisutnih nije se gasila radiopostaja zvana Čubi.

Ozren Maršić

Pogledajte na vecernji.hr