Novi Zakon o HRT-u

Glavni ravnatelj HRT-a preuzima odgovornost za upravljanje

Foto: Arhiva VL
Glavni ravnatelj HRT-a preuzima odgovornost za upravljanje
18.05.2012.
u 14:00
Ministarstvo kulture objavilo je nacrt Zakona o HRT-u koji sve ovlasti daje glavnom ravnatelju
Pogledaj originalni članak

Umjesto Uprave glavna i odgovorna osoba za poslovanje i program HRT-a bit će glavni ravnatelj HRT-a prihvati li se prijedlog Zakona o HRT-u koji je na svojim internetskim stranicama objavilo Ministarstvo kulture. 

 Zakon predviđa restrukturiranje upravljanja, a njegovim donošenjem jasno će se urediti urediti postupak izbora i djelokrug pojedinih tijela HRT-a te odrediti jasna odgovornost glavnog ravnatelja HRT-a za rad i poslovanje HRT-a.

Cijeli nacrt čitajte ovdje

Restrukturiranjem je predviđeno da će nova tijela HRT-a činiti glavni ravnatelj HRT, Ravnateljstvo HRT-a, Nadzorni odbor HRT-a i Programsko vijeće HRT-a, dok su to prije bili Uprava HRT-a, Nadzorni odbor i Programsko vijeće.

Glavni ravnatelj  upravlja HRT-om, a predstavlja i zastupa HRT i odgovoran je za zakonitost poslovanja HRT-a te za financijsko poslovanje.

Cilj je, smatraju u ministarstvu, skladno funkcioniranje tijela ove javne televizije.

– Uvođenjem pojačanje odgovornosti glavnog ravnatelja HRT-a, uz nadzor Nadzornog odbora HRT-a, stvorit će se uvjeti za provedbu restrukturiranja HRT-a, koje do sada nisu uspjela provesti kolektivna tijela koja su upravljala HRT-om. Provedbom programa restrukturiranja HRT-a treba se osigurati njegova reorganizacija, financijska stabilizacija poslovanja i povećano ulaganje u program HRT-a – kaže se u nacrtu zakona. Dodaju da provođenje zakona ne zahtijeva posezanje u proračunski džep.

Ravnatelja će birati Hrvatski sabor, na mandat od pet godina.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

OB
-obrisani-
14:25 18.05.2012.

HRT je jugoslovenska televizija , kada ce se promijeniti Bog zna ,,,moramo cekati !!

MA
manjihrvat
15:01 18.05.2012.

HRT je leglo parazita koji cekaju mito za medijsko dodvoravanje. Dokle god HRT ne postane javni sefvis i ostane na ovoj razini dotle ce biti javna kuca! Osim toga sramotno je da HRT emitira jeftine sapunice i smecarski program trece klase pod izlikom da je to volja naroda. Ne gospodo, vi ste servis kojeg placa hrvatski narod da stvarate javno mijenje i promovirate pozitivne vrijednosti! Dokle god to ne postanete vi ste parazit drustva. I naravno obavezno ukidanje reklama! Predlazem svim građanima RH da bojkotiraju HRT dok se god ne transformira u stvarni javni servis!

CA
cavecanem
14:15 18.05.2012.

jel i osobnom imovinom?