"Kruške i jabuke" na talijanski način

Gledateljima objasnio kako skuhati i poslužiti mačku

Foto: AFP
Gledateljima objasnio kako skuhati i poslužiti mačku
15.02.2010.
u 15:28
Poznati novinar i stručnjak za gastronomiju Beppe Bigazzi bez imalo krzmanja ustvrdio je kako redovno jede mačke. Mačka je, kazao je, ukusnija od mnogih drugih životinja.
Pogledaj originalni članak

Prošlotjedna talijanska kuharska emisija La prova del cuoco, slična hrvatskim Kruškama i jabukama, bavila se receptima za mačke. Ne, nisu objasnili kako mački pripremiti obrok, već kako za obrok pripremiti - mačku.

Usred vrlo popularne i gledane emisije, koju svakoga dana emitira državna televizija Rai Uno, poznati novinar i stručnjak za gastronomiju Beppe Bigazzi prisjetio se tradicije iz prošlosti i milijunima gledatelja u detalje objasnio kako skuhati i poslužiti mačku. Napomenuo je kako je mačje meso spasilo Talijane za vrijeme gladnih godina tijekom Drugoga svjetskog rata. Bigazzi je bez imalo krzmanja ustvrdio kako redovno jede mačke. Mačka je, kazao je, ukusnija od mnogih drugih životinja.

Reakcija zaštitara životinja bila je očekivana i nimalo milosrdna. Rai nije izvjestio o rekacijama gledatelja, ali se one mogu iščitati iz činjenice da su Bigazzija, dugogodišnjeg stalnog člana voditeljske postave, naprasno maknuli iz emisije.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

BT
bili-tartuf
16:02 15.02.2010.

\"bas´je slatka ta mackica\"....

Avatar kos
kos
16:19 15.02.2010.

Istina,,ali zašto nama u susjedstvu nestaju mačke da se nije moda proširila i kod nas?

Avatar kresimir*
kresimir*
22:32 15.02.2010.

Kakva vremena dolaze mozda budu opet jeli macke.