braniteljska prava

Glogoški posjetio Klub HDSSB-a u Saboru

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
glogoški
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Glogoški branitelji
17.02.2015.
u 16:16
HDSSB podupire i braniteljske zakone da se sva prava hrvatskih branitelja obuhvate jedinstvenim zakonom
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški posjetio je danas u Hrvatskom saboru Klub zastupnika HDSSB-a koji ih podržava u prosvjedu, ali i zahtjevu da Sabor raspravlja o braniteljskim pravima.

HDSSB podupire i braniteljske zakone da se sva prava hrvatskih branitelja obuhvate jedinstvenim zakonom, kao i da taj zakon bude ustavni, kazao je Josip Salapić. Njegova stranka spremna je potpisati inicijativu branitelja za otvaranje saborske rasprave o pravima hrvatskih branitelja.

– Prikupljanje potpisa trebalo bi uskoro krenuti, mi smo dali potporu tom zahtjevu, samo ćemo vidjeti u kojem obliku i koji će biti sadržaji tih zahtjeva – rekao je Salapić. Branitelji su, podsjetimo, još 7. siječnja svim klubovima poslali poziv da podrže njihovu inicijativu, a dosad su im se očitovala samo tri kluba zastupnika – HDSSB i HDZ pozitivno te HSU negativno.

>> Glavaš u Savskoj: Neka si Matić uzme 25.000 kn i sjedne u kolica

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

FE
fefellerunt
19:34 17.02.2015.

kada će se jednom pošteno govoriti, ovdje se ne radi o pravima branitelja nego o pravima HRVI, branitelj kao branitelj makar bio 4 godine u gardijskoj brigadi u ratu ( ne računajući posljeratno razdoblje) nema niti lipe za to , dapače, nije mu ispunjena niti jedna točka ugovora, kao što nekakvo velikosrpsko smeće ovdje piše . naravno niti te udruge HVIDE i slične neće se upustiti u poštenu reviziju pa da se vidi tko je stradao na bojišnici ,a tko je dobio reumu u uredu u Zagrebu ispijajući kavice i tjerajući se sa časničkom droljadi

DU
dubravkai16
22:13 17.02.2015.

Đuro Glogoški je prije dosta vremena obečao objaviti svoj ratni put, koliko mi je poznato to se još nije desilo. Što to skriva Glogoški, Sad je dobio i saveznika Glavaša krasna ekipa baš za 21. stoljeće.

BA
bajo2
17:38 17.02.2015.

ako se sva prava branitelja obuhvate jedinstvenim zakonom,bilo bi uredu i da se osnuje samo jedna jedinstvena udruga branitelja,da se barem zna i tko pije i tko placa!a ne udruga, kao kratera na mjesecu!