Aktivistice Femena

Golih grudi upale u parlament i vikale 'pobačaj je svet'!

Foto: Screenshot/YouTube
Golih grudi upale u parlament i vikale 'pobačaj je svet'!
10.10.2013.
u 14:44
Tri aktivistice iz feminističke grupe Femen golih grudi su održale prosvjed u galeriji španjolskog parlamenta tijekom govora ministra pravosuđa Alberta Ruiz-Gallardona
Pogledaj originalni članak

Tri aktivistice iz feminističke grupe Femen golih grudi su održale prosvjed u galeriji španjolskog parlamenta tijekom govora ministra pravosuđa Alberta Ruiz-Gallardona, piše Independent.

Aktivistice su se skinule i vikale \"pobačaj je svet\". Jedna od njih se rukama čvrsto držala za stup dok se druga njihala na ogradi galerije, a akcija je završila kada su iz čuvari uspjeli iznijeti iz dvorane. Opozicijski zastupnici su zapljeskali njihovoj akciji.

Ministar Ruiz-Galardon želi uvesti strože zakone o pobačaju u Španjolskoj. Po zakonu koji je donijela socijalistička većina 2010. godine pobačaj je u Španjolskoj bio dozvoljen pod svim okolnosti do 14 tjedna trudnoće, a do 22 tjedna ako je dijete bilo deformirano. Nakon prosvjeda tri djevojke su prebačene u pritvor. U Španjolskoj za neprijavljeni prosvjed u parlamentu može se dobiti kazna i do godine dana zatvora.

>>Napadnuta čelnica Femena, a tri aktivistice i fotograf oteti

>>Uhitili aktivisticu \'golih grudi\' jer je vikala \'izgori Putine\'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.