veliki požar u Osijeku

'Gorjela je nafta, bilo je jako opasno za gasitelje, ali smo lokalizirali požar'

Foto: Davor Javorović/Pixsell
požar. Drava International
Foto: Twitter
požar, drava international
Foto: Davor Javorović/Pixsell
požar. Drava International
Foto: Davor Javorović/Pixsell
požar. Drava International
Foto: Davor Javorović/Pixsell
požar. Drava International
Foto: Davor Javorović/Pixsell
požar. Drava International
Foto: Davor Javorović/Pixsell
požar. Drava International
25.02.2015.
u 22:45
Vatrogasci su dobili dojavu od vozača iz tvornice u 20.41 sati da je došlo do požara u tvornici Drava International. Krenula su odmah dežurna vozila
Pogledaj originalni članak

Golemi požar buknuo je večeras u Osijeku u hali Drava Internationala, najveće hrvatske tvrtke za preradu plastike. Svi su profesionalni vatrogasci na nogama, a u pomoć im priskaču i DVD-i.

– Nema za sada dojava o ozlijeđenima, cestovni promet teče normalno, a za željeznički će se još vidjeti. Sljedeći vlak prolazi u 21.45 sati – rekao nam je Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske oko 21.30. Situacija je, potvrđuje policija, ozbiljna.

Vatrogasci su dobili dojavu od vozača iz tvornice u 20.41 da je došlo do požara jer se zapalilo gorivo u tvornici. Krenula su odmah dežurna vozila. Prva ekipa vidjela je na kraju zgrade opožarenu halu od dvije tisuće kvadrata

– Bio je jako visok plamen koji se kovitlao. Prepoznali smo odmah ugljikovodike. Zapalio se 10.000 litara nafte iz nama nepoznatih razloga – otkriva zapovjednik JPVP-a Grada Osijeka Boris Banjan.

Požar je izbio na krovu koji je propao u halu, a postojala je opasnost da stradaju i skupi strojevi. No, bio je to opasan zadatak i za same gasitelje.

– Postojala je vrlo velika opasnost za naše ljude, no mislim da je najgore iza nas – rekao je Banjan oko 22 sata. Požar je tada lokaliziran, no ugašenim će ga proglasiti ujutro. Cijelu će noć dežurati na požarištu.

– Materijalna je šteta sigurno velika – rekao je Banjan.

Jedan od petero vlasnika ove tvrtke jest i Zoran Gobac, vladar hrvatskog rukometa.

Drava International reciklira plastični otpad, a zahvaćena je navodno hala u kojoj se izrađuju plastične vrećice. Tvrtka je, inače, prije dvije godine započela i proizvodnju sintetičkog dizela, za što je nabavila 2,2 milijuna eura vrijedno postrojenje. Upravo zbog tog goriva opasnost od požara bila je još veća.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

SV
Sumrak Vremena
22:17 25.02.2015.

dečki sretno i čuvaj te se životi su bitniji od zgrada i pogona

DU
Deleted user
22:04 25.02.2015.

Najgore je to što se sagorijevanjem plastike stvara dioksin, koji se onda taloži na tlu naokolo, izrazito je kancerogen i nemoguće ga se riješiti kasnije! Zato Europa bježi od spalionica smeća a nama je to super!

BL
blackstone
23:03 25.02.2015.

Ili je gobac sam potpalio,ili su mu poslovni partneri iz regije poslali čestitku.