Vatra kod Varaždina

Gorjelo 10.000 četvornih metara odlagališta otpada!

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Gorjelo 10.000 četvornih metara odlagališta otpada!
16.07.2011.
u 21:50
Prazni hidranti otežali su gašenje požara na deponiju 20-ak kilometara od Varaždina
Pogledaj originalni članak

Veliki požar buknuo je danas na najvećem deponiju Varaždinske županije u Gornjem Vratnom, 20-ak kilometara od Varaždina, javlja portal eVaraždin.

Vatra je zahvatila čitavo područje odlagališta otpada, koji se prostire na čak 10 tisuća četvornih metara, a još se ne zna uzrok požara. Iako su vatrogascima iz vatrogasne postrojbe Gornje Vratno uskočila u pomoć sva dobrovoljna vatrogasna društva iz okolnih općina, gašenje je bilo otežano zbog – praznih hidranata.

Naime, hidranti postavljeni na području deponija nisu imali vode, stoga su vatrogasci hitno morali organizirati i dovođenje cisterni s većim količinama vode.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar elkomandante
elkomandante
06:44 17.07.2011.

OBSERVER- gdje ti živiš, da u ovakvoj suši postavljaš pitanje. Dali se zna zašto u hidrantima nema vode. Jeli ti je potrebna posebno objašnjenje kad več toliko vremena nije palo kapi kiše ??????

KR
krka
09:31 17.07.2011.

Kolko ja poznam stvar u svojem kraju, to je privatno odlagalište i poduzeće koje tam vozi otpad je odgovorno za odlagalište. Lokalna samouprava je suodgovorna pošto jeugurala neopremljenog i nestručnog koncesionara. Druga sela sa područja Varaždinske Županije gdje sakuplja i zbrinjava otpad Varkom nemaju problema. Osobno ne favoriziram Varkom, ali kak čovek nemrem auto otpelati na popravak mehaničaru za bicikle. Dakle lokalni bahati šerifi \'\'guraju\'\' pajdaše, normalno za pinku, makar isti nisu drasli poslu, kak i mnogi \'\'načelnici\'\' opčina koje broje manje duša od Mjesnog odbora i u blagajnu godišnje kasiraju 30.000 kuna, a financiranje općine košta 900.000 kuna. Mislim da sam napisal sve kaj je trebalo...

DU
Deleted user
23:01 16.07.2011.

Da li se zna zašto nema vode u hidrantima i tko za to odgovara?