istraživanje

Gotovo 60 posto Srba bi između EU i Kosova izabralo Kosovo

Foto: Dino Stanin/Pixsell
srbija, zastava
Foto: AFP/PIXSELL
michael spindelegger,hashim thaçi,pieter feith (1)
Foto: AFP/PIXSELL
'The new Serbian President Tomislav Nikolic gives a press conference at the National assembly building in Belgrade on May 31, 2012. Tomislav Nikolic, sworn in as Serbian president Thursday, said he w
08.11.2012.
u 22:39
Istraživanje je pokazalo da bi među ispitanim glasačima Srpske napredne stranke 78 posto njih izabralo Kosovo prije Europe, dok bi EU zaokružilo 14 posto pristalica naprednjaka
Pogledaj originalni članak

Gotovo 60 posto građana Srbije bi na referendumu \"Kosovo ili Europa\" izabralo Kosovo, a 27 posto bi se odlučilo za Europsku uniju, rezultati su danas predstavljenog istraživanja koje je obuhvatilo 1.002 ispitanika, javlja agencija Tanjug.

Istraživanje je pokazalo da bi među ispitanim glasačima Srpske napredne stranke 78 posto njih izabralo Kosovo prije Europe, dok bi EU zaokružilo 14 posto pristalica naprednjaka.Od glasača socijalista bivše Miloševićeve stranke, koji su u koaliciji s naprednjacima na vlasti, njih 77 posto na referendumu bi izabralo Kosovo, a samo devet posto EU. Među glasačima Koštuničine Demokratske stranke Srbije, 64 posto bi izabralo Kosovo, a 24 posto EU, dok bi od ispitanih pristaša, donedavne, Tadićeve Demokratske stranke njih 46 posto glasalo za Kosovo, a 43 a EU. Sasvim očekivano, glasači Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića bi, prema rezultatima istraživanja, prednost dali EU, pa bi 74 posto izabralo Europu, a samo osam posto Kosovo.

>> Thaçi i Dačić u Bruxellesu: Zbog naših unuka moramo razgovarati

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
06:02 09.11.2012.

daj sto das je to znaju da u eu mogu jedino preko "kosova" to se bar zna

AF
afer
06:10 09.11.2012.

Ni jedno - ni drugo!!

SI
singidunum
08:04 09.11.2012.

Priča o nezavisnom Kosovu je pase. Nikolić je u UN-u rekao da nema priznanja i gotovo. Osim nato pakta i prirepaka, niko nije priznao Kosovo, pa čak ni svi iz nato pakta. U VSUN-a Kini i Rusiji ne pada na pamet da priznaju nekakvu nato-narko bazu za državu, i to je to.