POČELO SUĐENJE

"Govorila da će se ubiti i da želi biti pokopana na Veliku Gospu"

01.02.2002.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

VARAŽDIN - U Županijskom sudu u Varaždinu počelo je suđenje Franji Leskovaru (66) iz Križanča, kojeg optužnica tereti za ubojstvo nevjenčane supruge Dragice Kutnjak.

Iako je okrivljeni izjavio da se ne osjeća krivim, optužnica ga tereti da je 13. kolovoza prošle godine, nakon svađe, nevjenčanu suprugu počeo daviti užetom ili trakom. Potom ju je u vrat udario i šakom, a zatim onesviještenu bacio u cisternu za skupljanje kišnice u dvorištu, u kojoj se utopila.

Svjedok Vladislav P., koji je toga dana bi u vikendici nedaleko od Leskovarove kuće, izjavio je kako nije čuo nikakvu svađu. Pretakao je vino, pa je uglavnom bio u podrumu i razgovarao s prijateljima.

Stanko P., pak, svjedočio je kako je čuo svađu iz Leskovarove kuće, ali se na to nije obazirao, jer to nije bilo ništa neuobičajeno. Pojasnio je kako mu se Dragica često žalila da ne može više izdržati, govorila je čak i da će se ubiti. Pretpostavlja da je na samoubojstvo pomišljala upravo zbog loših odnosa s Franjom. Kazao je i kako su Dragica i Franjo prilično loše živjeli, jer je on ostao bez posla. Bio je i bez mirovine, a ponekad bi nešto oboje zaradili nadničarenjem.

Na idućoj će raspravi biti saslušani svjedoci koji su toga dana bili u društvu s Franjm i Dragicom. Inače, i njima je Dragica često govorila da će se ubiti, i da želi da joj sprovod bude na Veliku Gospu. Idući će put biti saslušan i sudsko-medicinski vještak, koji će iznijeti svoje mišljenje kako je koncentracija alkohola u krvi optuženoga mogla utjecati na njegovu sposobnost da Dragicu baci u cisternu, kroz otvor promjera 46 centimetara. (dpl)

Pogledajte na vecernji.hr