Rat cijenama

GPP-ova kontra - noćni će tramvaj vikendom voziti za dvije kune

GPP-ova kontra - noćni će tramvaj vikendom voziti za dvije kune
08.06.2010.
u 20:00
Tako planiraju oteti dio klijentele taksi prijevozniku Cammeu koji se, smatraju u GPP-u, “ne drži pravila”, zbog čega su im već uputili niz protestnih pisama.
Pogledaj originalni članak

Osječki GPP uvodi novo oružje za prijevoznički rat na gradskim ulicama. Uprava je izašla s prijedlogom da se pojačaju noćne tramvajske linije i cijena na njima spusti na samo dvije kune. Tako planiraju oteti dio putnika taksi prijevozniku Cammeu koji, smatraju u GPP-u, “ne igra po pravilima”.

Trajat će do kraja ljeta

– Subotom i nedjeljom noću, od jedan do pet sati ujutro, prometovat će tri tramvaja, umjesto dosadašnjeg jednog. Vozit će i prema Jugu, što ranije u tim satima nije bila praksa. Za dvije kune putnici se mogu voziti po cijeloj liniji – otkriva direktor GPP-a Igor Medić detalje prijedloga koji još mora proći proceduru. Vožnja tramvajem u jednom smjeru, inače, stoji deset kuna za jednokratnu kartu ili osam kuna ukoliko se taj iznos skida s “butre”.

“Jedinica” će sa stajališta Višnjevac i Zeleno polje kretati svaki puni sat, a na Starčevićevom će ih trgu čekati treći “kolega” kako bi putnici mogli presjesti ukoliko žele prema Jugu. Na stajališta će “jedinica” stizati, pojašnjava Medić, svakih pola sata, a tramvaj za Jug u razmaku od jednog sata.

Preduvjet za ovakve vožnje je, dodaje naš sugovornik, ispunjen – smanjen je broj vandalskih ispada. Tome su, pak, pridonijele patrole djelatnika GPP-a koji se vikendom voze sa svojim kolegama vozačima i održavaju red. Oformljena su i dva interventna vozila, interna kontrola koja dolazi na vozačev poziv upomoć. Rušenje cijena neće im, kaže Medić, stvoriti gubitak.

Ove promotivne vožnje trebale bi početi 26. lipnja u jedan sat ujutro i trajale bi do kraja ljeta.

– Želimo povećati broj putnika na noćnim linijama, na kojima inače prosječno imamo njih 500-injak. Pokaže li se ovaj pilot-projekt uspješnim, možda ga i nastavimo – ističe Medić.

“Igraju nepošteno”

Taxi Cammeo, podsjetimo, putnike će voziti po promotivnoj cijeni od 13 kuna do pet kilometara također do rujna. Iz GPP-a su na Cammeovu adresu, ističu, već poslali niz protetsta. Na njihovu, kako kažu, nepoštenu igru, odgovorit će nižim cijenama.

– Kad kreće prijevoznički rat, onda neka ide kako treba! Pozdravljamo jeftinije taksije na našim ulicama, no oni se zapravo bave gradskim prijevozom. Cammeo kupi ljude minibusom s pet lokacija i onda ih razvozi, mislim da se to zove gradski prijevoz – ističe Medić. Takvo ponašanje, dodaje, ne može se tolerirati.

– Nemamo ništa ni protiv toga da stanu na naša ugibališta i kupe putnike. No, oni stoje na našim stajalištima s ugašenim motorom – navodi on.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.