Na staklenim nogama

Grad i Županija platit će sanaciju krovišta nove dvorane

Foto: 'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
Grad i Županija platit će sanaciju krovišta nove dvorane
30.01.2013.
u 12:22
Izvođač radova, Projekt gradnja to neće moći učiniti. Već tri godine grade Tehničku školu u Vukovaru i to im je prioritet
Pogledaj originalni članak

Vrlo je vjerojatno da izvođač radova, tvrtka Projekt gradnja neće sanirati krovište dvorane Ekonomsko-turističke škole. Već tri godine grade Tehničku školu u Vukovaru i to im je prioritet. Tako će najvjerojatnije ‘uskočiti’ Grad i Županija.

Potrebno je oko 1,2 milijuna kuna, a za kapitalne projekte u školstvu osigurano je ukupno 1,5 – najavio je županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje Željko Šančić. Aktualno pitanje zatvorene dvorane, koju je koristilo preko tisuću učenika OŠ Dragojle Jarnević i Ekonomsko-turističke škole, kao i brojni sportaši, potaknula je županijska vijećnica Đurđa Ivković-Macut. Pita se, kao i mnogi Karlovčani kako je moguće da nitko ne odgovara za učinjene propuste.

 Milijunska investicija

 Dvorana, koja je u funkciji od 2008. zatvorena je u prosincu 2012. zbog opasnosti od urušavanja krovišta. Iza čitave priče stoji tvrtka Coning, koja je na natječaju tadašnjeg Ministarstva regionalnog razvoja izabrana kao najpovoljniji izvođač. Radove su prepustili Projekt gradnji, koja je u to vrijeme bila angažirana na još nekim hrvatskim gradilištima. Da najpovoljnije, nije i najbolje riješenje pokazalo se i u ovom slučaju. No, nečije pogreške i ovog će puta platiti porezni obveznici, kao i učenici i sportaši, koji nemaju gdje trenirati.

 – Riječ je o investiciji vrijednoj preko četrnaest milijuna kuna. Još 2008. kada je počelo korištenje dvorane, utvrđeni su brojni propusti. Je li dvorana imala uporabnu dozvolu, tko je bio nadzor? Ovakav propust, neodgovornost i u konačnici krivac mora imati svoje ime i prezime – poručila je Ivković- Macut. Pročelnik Šančić upozorio je da su izvođači otklonili čitav niz utvđenih propusta, ali očito ne na adekvatan način.

Nakon što su o svemu obavijestili mjerodavno ministarstvo, izvođač je poručio da više nema jamstva. No, ono za statiku vrijedi deset godina.

 ‘Potopljeno’ krovište

 – Nosači krovišta nisu dobro postavljeni i došlo je do curenja. Voda je toliko natopila spužvu, koja se dijelom nalazi u krovu, da je narušena statika. Procedura traje i mi to moramo odraditi da bismo kasnije mogli zatražćiti povrat novca. No, nadamo se da bi taj cjelokupno postupak mogao završiti u proljeće kada bi onda započela i sanacija krovišta dvorane – kaže Šančić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.