Novi objekt

Grad pod Marjanom dobio najmoderniju Polikliniku Sunce

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
poliklinika sunce (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
poliklinika sunce (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
poliklinika sunce (1)
09.06.2011.
u 15:42
Splićani više ne moraju na preglede u Zagreb, poručuje dr. Mladen Jukić, glavni ravnatelj Poliklinike Sunce. Imaju najmoderniju medicinsku tehniku, na europskoj razini.
Pogledaj originalni članak

Koncern Agram svečano je na splitskom predjelu Kman otvorio novu poslovnu zgradu, toranj od 9 katova, s opremom vrijedan oko 180 milijuna kuna. Sagrađen je u manje od godinu i pol dana, a na  8700 četvornih metara prostora smještena je Poliklinika Sunce, uredi Euroherc osiguranja, Jadranskog osiguranja, Agram životnog osiguranja, Kreditne banke Zagreb i Sunce osiguranja. Zaposleno je 150 djelatnika.

– Grad potiče i poticat će ovakva ulaganja, interes je Splita da u njemu ne bude samo jedna zgrada kao ova nego desetak. Jer, poslovne su zgrade pokazatelj što je grad, a što  selo – kazao je splitski gradonačelnik Željko Kerum uvjeren kako će se investitorima uloženo vratiti.
– Ovo je dodatna ljepota našem gradu koji je ionako najlipši grad na svitu – dodao je Kerum.

Na otvaranju je bila i njegova sestra Nevenka Bečić, prva dama splitskog Gradskog vijeća, splitsko-dalmatinski dožupani Visko Haladić i Luka Brčić te brojni uglednici i dužnosnici.

Ivana Bratanić, prva žena Sunce osiguranja, naglasila je kako se to osiguranje profiliralo u pravcu razvoja dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja  te kako je to poveznica zdravstvenog osiguranja i zdravstvenih ustanova.  Dr. Mladen Jukić, glavni ravnatelj Poliklinike Sunce, izvijestio je kako je riječ o najvećem zdravstvenom privatnom sustavu u Hrvatskoj koji je do sada stajao više od 400 milijuna kuna.
– Splićani više ne moraju ići u Zagreb na preglede, ovdje imaju sve, između ostalog najmoderniju radiološku opremu – poručio je dr. Jukić.

– Nabavili smo opremu koja je zadnja riječ medicinske tehnike i pomoću koje će naši liječnici i ostalo stručno osoblje moći pružiti vrhunske usluge, na europskoj i svjetskoj razini – istaknula je dr. Lucijana Krželj, ravnateljica splitske Poliklinike Sunce.

Među opremom koja je u samom vrhu svjetske medicine uređaj je za magnetsku rezonanciju opremljen svim potrebnim tehnološkim sustavima za snimanje cijelog tijela. U Poliklinici Sunce su najmoderniji sustavi za oslikavanje kostiju i zglobova, srca i krvnih žila te dojke uz mogućnost izvođenja biopsije dojke. Liječnici i stručno osoblje poliklinike radit će i magnetsku rezonanciju dojke. U Poliklinici Sunce može se obaviti i digitalizirano RTG-snimanje, mamografija, kao i ultrazvučna dijagnostika s color dopplerom svih organa (trbuha, dojke, srca, štitnjače, vrata, lokomotornog sustava, krvnih žila, karotida i vena nogu). Poliklinika Sunce nudi  ginekološku i neurološku obradu, usluge okulista, ortopeda i fizijatra te obradu medicine rada i sporta. Obavljaju se i pregledi sportaša, a ova poliklinika ima i ugovor s Hajdukom.

Uz sve kardiološke preglede vrše i CT-koronarografiju, a uskoro planiraju  MR srca i to s uređajima koje imaju vodeće klinike u Europi i svijetu. Poliklinika Sunce prva je poliklinika u Hrvatskoj koja obavlja minimalno invazivne zahvate ozonom koji mogu izliječiti ili uvelike ublažiti bolove kralježnice.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.