Spora gradnja

Grad Sisak još uvijek nema sredstva za uređenje vrtića

Foto: 'Nikola Cutuk/PIXSELL'
Grad Sisak još uvijek nema sredstva za uređenje vrtića
22.06.2012.
u 10:24
Kreditno zaduženje od dva milijuna kuna neće biti dovoljno ni za uređenje unutrašnjosti
Pogledaj originalni članak

Raskinut ćemo ugovor s Epsilon građenjem vezan uz gradnju vrtića na Zelenom Brijegu, najavio je sisački gradonačelnik Dinko Pintarić. Time bi se omogućilo dovršenje tog objekta, čija gradnja traje već petu godinu. Epsilonu bi se platili dosadašnji troškovi, jer je vrtić dovršen do 90 posto, ali ne kao planirani najam, nego kao klasični kredit.

Podižu dva kredita?

Zakupnina bi se trebala Epsilon građenju plaćati već od 1. srpnja, ali se primopredaja objekta očekuje tek potkraj godine. Tako će Grad ove godine u proračunu uštedjeti 375.000 kuna, a plaćanje izvođaču počet će tek početkom iduće. Za završetak vrtića podići će se, vjerojatno, robni kredit od 3,8 milijuna kuna, koliko je procijenjeno da bi koštalo opremanje. Gradsko vijeće je već donijelo odluku o zaduženje kod Privredne banke Zagreb za dva milijuna kuna, a koja bi Grad trebao otplaćivati do 1. rujna 2019.

– Ta dva milijuna nisu dovoljna, stoga smo u pregovorima s tvrtkama koje bi nam dale robni kredit od oko 3,8 milijuna kuna. Te bi tvrtke opremile vrtić do uporabne dozvole, a preuzele bi i ovaj kredit, tako da bi mi njima vraćali 3,8 milijuna kuna, kaže Pintarić.

Nova ustanova nije nužna

Riješena je i nedoumica oko mogućeg osnutka nove ustanove.

– Objekt budućeg vrtića može preuzeti Sisak Stari, samo se moraju poštivati standardi, dodaje Pintarić. Ipak, ostaje problem vanjskog uređenja i igrališta, jer će 3,8 milijuna biti dostatno samo za uređenje interijera, zaštitu i opremanje. Tako vrtić vjerojatno još ni ove godine neće početi s radom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

IB
istina_boli
12:04 22.06.2012.

Ako Pintaric ne zavuce svoju ruku u tu hrpicu love, bit ce dosta za sve radove, ali meni se cini da je on i sebe ugradio u tu cjenu.

EU
eurofun12345
12:57 23.06.2012.

Mogu umjesto dječjeg vrtića napraviti nešto drugo, npr. koncertnu dvoranu i koncertnu direkciju. To je ekonomski opravdano a imamo i kadrove, nema novog zapošljavanja.

IB
istina_boli
20:52 23.06.2012.

A tko ce prazna stomaka ici na koncert. Ljudima trebaju proizvodna radna mjesta, a ne vina i igara.