Slamka spasa

Grad spašava HRK sa 500.000 kuna i poručuje: Ovo je zadnji put

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Grad spašava HRK sa 500.000 kuna i poručuje: Ovo je zadnji put
29.10.2012.
u 11:57
Onima koji vode sudske sporove nudi se ulazak u vlasničku strukturu. Budu li inzistirati na novcu, moguće je gašenje postaje
Pogledaj originalni članak

Grad će ovog tjedna rebalansom proračuna osigurati 500.000 kuna za sanaciju Hrvatskog radio Karlovca, otkrili su gradonačelnik Damir Jelić i predsjednik Nadzornog odbora Josip Žunić u posebnoj emisiji tog radija koja se bavila njegovim problemima. Podsjetimo da je poslovni račun u blokadi, da radnici nisu dobili tri plaće i da su redakciji isključene mogućnosti odlaznih telefonskih poziva i pristupa internetu zbog neplaćenih računa.

 – Ovu dotaciju zovemo pola za pola – pola milijuna za pola stoljeća radija – kaže Jelić, a Žunić dodaje da će 350.000 kuna odvoji za plaće radnika, a ostatak za obveze prema Karlovačkoj banci i ostale troškove.

 – Postoji dobra volja da se radio održi, a na njemu je da pronađe način kako na tržištu pronaći više novca – kaže Žunić.

 Nad glavom tvrtke vise dva sudska spora: s bivšim direktorom Dragutinom Pribanićem i s djelatnikom Miloradom Božićem, a jedan od radnika je zbog neisplate plaće podnio zahtjev za otvaranje stečaja.

 – Dotacijama pokušavamo izbjeći stečaj. Onima koji vode sporove, koje će vjerojatno dobiti, nudimo da uđu u vlasničku strukturu. Pitanje je hoće li ikada dobiti novac. Ako bi na tome inzistirali, moguće je gašenje postaje. Novih dotacija neće više biti i predlažem menadžmentu ozbiljnu reorganizaciju – poručio je gradonačelnik Jelić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.