Neočekivan potez

Građani, evo ugovora Varaždina i Patafte – pa procijenite sami

Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'
Građani, evo ugovora Varaždina i Patafte – pa procijenite sami
27.02.2011.
u 14:06
Varaždinski esdepeovci na svojim internetskim stranicama objavili su neke ugovore koje je sklapao grad Varaždin
Pogledaj originalni članak

- Objavljujemo ugovore koji sadrže klauzulu tajnosti, a koje je sklapao Grad Varaždin. Za nas je neprihvatljivo da osoba koja predstavlja Grad i javni interes sklapa u ime Grada tajne ugovore. Pročitajte što piše u ugovorima o zbrinjavanju smeća, o poticajnoj stanogradnji na Banfici i o zračnoj luki Varaždin i sami zaključite jesu li ti ugovori sklopljeni u interesu građana našega grada – rekli su Vjeran Radelić, predsjednik varaždinskog SDP-a i Josip Hehet te doista ispunili najavu.

Na internetskoj stranici oporbenog SDP-a dostupno je pet ugovora i jedan aneks, o kojima se u posljednje vrijeme puno pričalo i pisalo, a tiču se poslova između Grada i poduzetnika Davora Patafte, tj. njegove T7 Grupe.

Reagirao je gradonačelnik Ivan Čehok.

– Nijedan ugovor nije tajan, svi su dostupni zainteresiranima. Svatko ih može dobiti na uvid u gradskoj upravi. Čak se mogu vidjeti ugovori koji su intelektualno vlasništvo, poput gradnje nove varaždinske dvorane, no taj se ne može kopirati. Za ove druge ne znam mogu li se kopirati, ne znam zakonske pojedinosti o tome. No nijedna druga gradska uprava ne stavlja tako nešto na internetski portal. Ako SDP to veseli, neka objavi, ako to smatraju potrebnim – kaže Čehok.

Vjeran Radelić na to odvraća člancima iz spomenutih ugovora, u kojima, tvrdi, stoji da se neće pokazivati "trećim osobama". Kaže da je to slučaj u 4 od 6 spomenutih dokumenata.

- Smatramo da oni moraju biti dostupni svim građanima, kako bi ih mogli komentirati i dati mišljenje o njima. Nije dovoljno samo govoriti o potrebi javnosti podataka i transparentnosti rada gradske vlasti, nego tako i činiti. SDP grada Varaždina nastojati će i ostale takve ugovore objaviti na svojim stranicama - kaže Radelić 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

JI
jimbeam
19:24 28.02.2011.

Eto,rasvijetljena \"tajna\" uspješnosti još jednog u nizu \"uspješnih poduzetnika\",u ovoj jadnoj državi uspješnih jamitelja!

PI
prava istina
15:32 27.02.2011.

Ma jelda?! Čehok veli da se svaki građanin može uputiti u gradsko poglavarstvo pročitati ugovore. E to bi baš voljela vidjeti. Nikog više ne prima, zatvorio se u svoje odaje i živi sam svoj život i koji puta se samo provoza po gradu i sad on može nekog primiti i podastrti mu ugovore. Ma o čemu on to baljezga?

Avatar nekakav
nekakav
18:22 27.02.2011.

jesi ti otišao k njemu ikad? ili to iz svoje sobice odapinješ otrovne strelice, sve po naredbi s iblerovog trga? neki ugovori su tajni. kao što nitko ne bi volio da je stanje njegovog tekućeg računa svima dostupno. ili možda treba i to biti javno dostupno?