treći pokušaj

Gradsko vijeće Vukovara: Sve manje šanse za dogovor

Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'
Gradsko vijeće Vukovara: Sve manje šanse za dogovor
06.08.2013.
u 19:55
Predstavnici četiri stranke u vijeću imaju manje od tri tjedna da sklope dogovor i izbjegnu nove izbore
Pogledaj originalni članak

Nakon ove godine održanih već dvojih izbora, a zatim i drugog kruga izbora za gradonačelnika, sve je izglednije da će do kraja godine Vukovarci još jednom na birališta. Nakon dva neuspjela pokušaja konstituiranja Gradskog vijeća, predstavnici četiri stranke u vijeću imaju manje od tri tjedna da sklope dogovor. Ipak, u HDZ-u i HSP-u dr. Ante Starčević drže da će na kraju ipak pobijediti razum.

– Novi izbori i dodatni trošak od pola milijuna kuna nikome ne trebaju. Mislim da ni SDP-u nisu u interesu novi izbori jer sumnjam da bi mogao postići bolji rezultat – drži predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna, a s njim se slaže i Marijan Pavliček iz HSP-a AS. U SDP-u, pak, smatraju da su novi izbori vrlo izvjesni.

– Ako HDZ u svoje redove ne dovede još nekog vijećnika, odnos u vijeću bit će 12 – 12 i doći će do novih izbora. Mislim i da su novi izbori možda najbolje rješenje. Neka građani donesu odluku na izborima, a očekujem da, ako su već izabrali mene kao gradonačelnika, daju i svoj glas za opciju koja jamči političku stabilnost u gradu, a ne stalne opstrukcije kako to radi HDZ – drži Sabo. Dodaje da će, ne dođe li do novih izbora sada, do njih sigurno doći početkom iduće godine i da je to strategija HDZ-a.

– Ako i dođe sada do nekog dogovora, on pada pri raspravi o proračunu, što znači nove izbore i za Gradsko vijeće i za gradonačelnika. To je njihov cilj jer bi sada bili izbori samo za Gradsko vijeće, što im ne odgovara – tvrdi Sabo, objašnjavajući zapravo cijelu tu pat-situaciju. SDP u ovom trenutku nema što izgubiti jer bi novi izbori bili za Gradsko vijeće, a Sabo bi i dalje ostao gradonačelnik. HDZ-u izbori odgovaraju samo ako se bira i gradonačelnik, kada bi ponovno imao šansu za preuzimanje Vukovara. Događaje budno prate i stranke koje nisu izborile ulazak u vijeće, a koje novu šansu vide u ponovljenim izborima.

>> Za desetak dana vukovarski SDP će se očitovati o Sabi

>> \'Ovo je dosad neviđen slučaj političke korupcije u Hrvatskoj\'

>> \'Puno je izrezano, 
to je montaža HDZ-a po uzoru na Udbu i KOS\'


Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.