Pravni spor

Grbić zbog diskriminacije od Ostojića traži 30.000 kuna

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Ranko Ostojić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Oliver Grbić
14.04.2016.
u 19:30
U svojoj tužbi Grbić navodi i to da mu je Ostojić poručio da bude dostupan na mobitelu te da će s njim kontaktirati po potrebi.
Pogledaj originalni članak

Bivši glavni ravnatelj policije Oliver Grbić tužio je na zagrebačkom Općinskom radnom sudu zbog diskriminacije Ranka Ostojića jer mu, kako tvrdi, nakon njegove smjene kao ministar unutarnjih poslova nije osigurao radni prostor, službene ispravu i značku, a kao svom savjetniku nije mu davao ni radne zadatke.

U svojoj tužbi Grbić navodi i to da mu je Ostojić poručio da bude dostupan na mobitelu te da će s njim kontaktirati po potrebi.

Otpust iz državne službe

Bivši ravnatelj policije Ostojiću zamjera i to što mu nije odobrio prijevremenu mirovinu iako mu je to obećao, a kao dokaz navodi SMS poruku bivšeg ministra policije. Umjesto toga, prebačen je na radno mjesto vođe grupe za trgovinu u Službi gospodarskog kriminaliteta zagrebačke policije, a zbog šikaniranja je u rujnu 2013. zatražio i otpust iz državne službe. Grbić stoga od Ostojića traži da mu plati 30.000 kuna jer mu je povrijedio dostojanstvo. Donedavni ministar policije tvrdi pak da je Grbić razriješen po sili zakona jer su se tada izmijenili propisi koji se odnose na radno mjesto ravnatelja, odnosno ravnatelj policije počeo se birati temeljem javnog natječaja.

Nije se javljao na natječaje

U odgovoru na Grbićevu tužbu Ostojić navodi da se Grbić mogao javiti na raspisani natječaj, no to nije učinio, kao što se nije javio ni na jedan drugi natječaj raspisan unutar MUP-a u skladu sa svojom stručnom spremom.

– Grbića nitko nije diskriminirao, već je on sam sebe svojim postupcima i ponašanjem dovodio u pasivni položaj – tvrdi Ostojić i zaključuje kako se Grbić nije bunio kada je gotovo godinu dana nakon razrješenja primao plaću glavnog ravnatelja.

Zanimljivo je da je u sporu nedavno saslušan i Vlado Dominić, koji je Grbića naslijedio na mjestu glavnog ravnatelja, a i sam je prije nekoliko dana razriješen dužnosti. Potvrdio je kako se Grbić nije javio na interne natječaje te da je na kraju raspoređen na radno mjesto u skladu sa svojom stručnom spremom.

>> Od 6 ravnatelja policije samo je Ostojić dočekao kraj mandata

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JO
josipmacek
19:41 14.04.2016.

rankovič plitko i pripoznatljivo hrvati su se sami razoružali i sami nse pobili-

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
04:11 15.04.2016.

Sada,kada se počnu međusobno razračunavati bivši "moćnici",neće trebati istrage,jer će njihovo smeće i samo isplivati na površinu! Orepiću,šta je sa istragom o svastici na Poljudu,gdje je zapelo?? Ne želiš kontra svoga mentora predhodnika?!