'VLADA NEMA LEGITIMITET'

Oporba traži izvanredne izbore: Pokrenuli proceduru za raspuštanje Sabora

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Oporba traži izvanredne izbore: Pokrenuli proceduru za raspuštanje Sabora
22.02.2022.
u 11:04
Čelni čovjek SDP-a objavio je da Vlada nema nikakav više legitimitet i da su izbori jedino rješenje.
Pogledaj originalni članak

Sedam oporbenih klubova u Saboru poslalo je inicijativu za raspuštanje Sabora  te traže izvanredne izbore. Nove izbore traže Klub zastupnika Zeleno lijevog bloka, Klub zastupnika SDP-a, Klub zastupnika Centra i Glasa, Klub zastupnika IDS-a, Klub zastupnika HSS-a i Radničke fronte te Kluba zastupnika Socijaldemokrata

- Oni su krivi i da ništa nisu napravili. Zauzeti zadržavanjem koruptivne hobotnice nisu proveli niti jednu reformu - niti reformu obrazovanja, ni zdravstva, niti smo restrukturirali gospodarstvo. O obnovi ne želim ni govoriti, kazala je zastupnica Sandra Benčić (Platforma Možemo!) I Dodala je kako je pored korupcije "to njihov najveći krimen", piše HRT.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin se o tome oglasio na Facebooku.

- Predali smo inicijativu za raspuštanje Sabora. Tražimo izvanredne izbore. Umjesto stabilne Vlade, mi imamo skupinu koja svako jutro čeka hoće li im USKOK pokucati na vrata. Ova Vlada više nema nikakav legitimitet. Zato su izbori jedino rješenje! - napisao je Grbin.

Most je, također, predao zahtjev za raspuštenje Sabora, a najavili su i to da će na sastanku oporbe u četvrtak razgovarati o opozivu tri Vladina dužnosnika - potpredsjednika Borisa Miloševića i ministara Tomislava Ćorića i Josipa Aladrovića.

- Ono što je najpoštenije i jedino ispravno su prijevremeni izbori. I pozivamo i druge klubove da isto to naprave, a ako im bude trebao poticaj za to, onda ćemo i skupljati potpise, rekao je Božo Petrov, predsjednik Kluba zastupnika Mosta, piše HRT.

Podsjećamo, u subotu je uhićen Darko Horvat, a u medijima se pojavilo da se vode istrage i protiv potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića i ministra mirovinskog sustava i rada Josipa Aladrovića.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

PR
prahrvat
12:34 22.02.2022.

Sporiji ste od Grmoje - tra-la-la-la-la

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
11:10 22.02.2022.

Grbin: Tražimo izvanredne izbore. Predali smo inicijativu za raspuštanje Sabora i ukoliko balkanska domoljubna raja ponovno zagrize na socializam mozemo ponovno na vlast i uz Boga i domoljublje uzimati duple porcije naknade za odvojen zivot nezavisno gdje stanujemo jer smo svoji na svome i imamo zaduzenu i vanka schengensku Hrvatsku u vlasnistvu nasih socialisticnih idola Madzara i Rusa.

RB
Rastu Brojke
18:20 22.02.2022.

Nemojte izbore za boga miloga, za koga da glasam kad svi skupa ne valjate pišljuvog boba...