poručio u vukovaru

Grčić: Apsolutno sam zadovoljan rebalansom proračuna

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Grčić: Apsolutno sam zadovoljan rebalansom proračuna
28.10.2014.
u 15:26
To znači i bitno smanjenje proračuna moga ministarstva ali takav je život, rekao je potpredsjednik Vlade RH Branko Grčić
Pogledaj originalni članak

Apsolutno sam zadovoljan rebalansom proračuna. Kao potpredsjednik Vlade RH uvijek sam bio na raspolaganju ministru financija kada je u pitanju rebalans. Svojim primjerom želio sam pokazati da idemo prema nečemu što je održivo i realno. To znači i bitno smanjenje proračuna moga ministarstva ali takav je život, rekao je potpredsjednik Vlade RH Branko Grčić odgovarajući na upit novinara. 

Grčić, koji je u Vukovaru nazočio potpisivanju ugovora vrijednih više od 712 milijuna kuna koje sa 73 posto sufinancira EU, nije bio raspoložen odgovarati na druga pitanja. 

– Ovo je središnji događaj. Dogovorili smo se i na razini Vlade da kada je neki događaj da odgovaramo samo na pitanja vezana za predmetni događaj. Ako ima neki drugih pitanja to ide mimo toga. Naime, dogodi se da mediji prenesu informaciju o rebalansu, a o projektima vrijednim 712 milijuna kuna ne bude ni riječi. To je veliki problem i tu mediji trebaju odigrati veliku ulogu, rekao je Grčić. Na novinarski upit misli li da građane ne interesira njegovo mišljenje, kao potpredsjednika Vlade, o rebalansu Grčić je dodao da građane mnogo više interesiraju projekti.

– Pitajte građane što misle o ovoj temi danas, potpisivanju ugovora vrijednih 712 milijuna kuna, i rebalansu proračuna. Projekti su ti koji život znače. Što njima znači kuna više ili manje na prihodovnoj ili rashodovnoj strani, rekao je grčić koji je na kraju ipak kratko prokomentirao rebalans proračuna.

>>Cilj u 2015.: Rezanje javne potrošnje za tri milijarde

>>Šuker: Ako se ništa ne učini Hrvatska će 2015. biti u predstečajnoj nagodbi

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DU
Deleted user
16:04 28.10.2014.

ministar grčić je nepopravljiv optimista, njemu je sve super i sa svime se slaže.... i sam je tako mislio... on ima više od 9 života

TH
than
16:10 28.10.2014.

Dobro da je Grcic zadovoljan. Mozda poraste i uporaba klime pa nam i BDP poraste. Jedino sto u ovom tekstu ne pise niti koliki ce se rezati u ovom rebalansu, niti o kakvim se ugovorima radi. To pise u drugom tekstu, jer je to potpisao Jakovina, a radi se o aglomeraciji. Dakle, nikakav proizvodni pogon. Placati ce narod prociscavanje voda. Jedino ne znam gdje to mi zagadjujemo vode buduci da gotovo nista od industrije ne radi.

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
16:08 28.10.2014.

Apsolutno je zadovoljan rebalansom proračuna jer omogučava još jednu godinu domoljubnog sanjarenja I uvjerenja raje da su svoji na svome.