OPORAVAK

Grčić: Nadam se da ćemo uskoro vidjeti svjetlo na kraju tunela

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
Grčić: Nadam se da ćemo uskoro vidjeti svjetlo na kraju tunela
17.10.2013.
u 09:31
Grčić je izrazio želju da se riješe sporna pitanja i osigura povratak Ine na "dobre grane"
Pogledaj originalni članak

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić gostovao je u emisiji "U četiri oka" Media servisa, gdje je priznao kako nije očekivao da će izlazak iz teške situacije ovoliko dugo trajati, no nada se da ćemo uskoro vidjeti svjetlo na kraju tunela.

Grčić je rekao da se moralo ići u privatizaciju HPB-a i Croatia osiguranja, a rekao je kako je sutra na Vladi i prijedlog odluke o pokretanju postupka javnog prikupljanja ponuda za prodaju dionica društva Croatije Airlinesa.

– Ulaskom u EU ulazimo u sustav tržišnog natjecanja u kojemu država više ne može, nažalost, dotirati tu firmu nego mora naći partnera koji je spreman ući i na neki način osigurati dodatne poslove toj tvrtki, modernizirati je, unaprijediti da tako kažem vozni park, leteći park, i na taj način osigurati opstojnost tvrtke – rekao je Grčić.

Govoreći o slučaju Ina-MOL, Grčić je izrazio želju da se riješe sporna pitanja i osigura povratak Ine na "dobre grane" na kojima je Ina nekada funkcionirala.

– Nažalost, svi pokazatelji u nekoliko zadnjih godina pokazuju da se Ina topi, lagano nestaje – rekao je Grčić.

>> Grčić poručuje Liniću i I. Maletić: Bit ćemo u plusu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.