Ministar o Liniću

Grčić: Vlada je stabilna, nastavljamo raditi posao

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
30.05.2014.
u 13:42
Grčić i Maras su nahvalili novog šefa HBOR-a s kojim, prema njihovim komentarima, počinje „nova era“
Pogledaj originalni članak

Ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić zbog sjednice nadzornog odbora HBOR-a otkazao je konferenciju za novinare na kojoj je trebao govoriti o najnovijim ekonomskim pokazateljima za Hrvatsku. Kao što je i najavljeno, NO je na prijedlog Vlade na mjesto predsjednika uprave HBOR-a danas imenovao Vladimira Kristijana, direktora Sektora gospodarstva Erste banke, a za članicu uprave Martinu Jus, članicu uprave Hamag Bicra. Mandat im počinje teći 1. lipnja, no sve dok je zaposlenik Erste banke, Kristijan ne želi davati nikakve izjave vezane uz novu poziciju.

Članovi Nadzornog odbora HBOR-a, potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras nisu željeli komentirati jučerašnji istup Slavka Linića, pa se Grčić oglasio samo floskulom da o tome ne misli ništa posebno, a Maras poručio da se problemi s kolegama iz stranke ne bi trebali rješavati u medijima. Grčić je prije sjednice još i dodao da je Vlada stabilna i nastavlja raditi svoj posao.

No zato su nahvalili novog šefa HBOR-a s kojim, prema njihovim komentarima, počinje „nova era“.

Na čelo ove institucije dolazi izuzetno stručna osoba, bez ikakve mrlje u karijeri, dapače, s vrlo snažnim CV-jem. To je u ovom trenutku jako važno i za HBOR i za državu, nadam se da s današnjim danom počinje novi ciklus u razvoju HBOR-a i da će biti manje bilo kakvih spornih situacija, ako ih je uopće i bilo, jer ovo su sve ipak nagađanja – prokomentirao je Grčić.

I treći član NO-a HBOR-a, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, poručio je da Vladimir Kristijan odaje dojam profesionalnosti te da je jedan od ljudi kakvih treba više u javnom sektoru.

>> BDP manji za 0,4 posto, Grčić: Podaci pokazuju oporavak gospodarstva

>> Treba li i hoće li DORH istražiti Linićeve navode

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
11:15 30.05.2014.

Čega je ovaj ministar? Kad ćemo dobiti neku vladu? Ovo nije vlada.

TO
tolitol
11:26 30.05.2014.

Prorok se oglasio. Vlada je stabilna, BDP i nadalje u padu.

GI
gismund
11:05 30.05.2014.

je,je...vlada je stabilna kao i ja na rolama (nikad u životu nisam rolao)