nakon saslušanja

Grk (35) pušten na uvjetnu slobodu: Na njegovom nožu nađen je DNK ubijenog navijača

Foto: YIANNIS.PANAGOPOULOS
Atena: Uhićeni navijači izvedeni pred tužitelja
Foto: Stelios Stefanou/EUROKINISSI
Atena: Policija obavlja očevid nakon sukoba hrvatskih i grčkih navijača
Foto: Stelios Stefanou/EUROKINISSI
Atena: Policija obavlja očevid nakon sukoba hrvatskih i grčkih navijača
Autori Vecernji.hr, Hina
15.11.2023.
u 20:55
Grčki državljanin već je osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u krvavim neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017. godine, kada je teško ozlijeđeno 15 ljudi
Pogledaj originalni članak

Grk (35), na čijem je nožu pronađen DNK ubijenog navijača AEK-a, pušten je na uvjetnu slobodu nakon današnjeg saslušanja. Na ispitivanju je, kako piše HRT, odbacio umiješanost u ubojstvo koje se dogodilo u Ateni u kolovozu uoči utakmice AEK-a i Dinama. 

"Ako je žrtvina krv pronađena na nožu mojeg klijenta, to se može objasniti samo tako da je vjerojatno pao blizu žrtvine krvi, ili su u nekom trenutku bili jedan pokraj drugog, i krv je kapala na nož. On nije učinio nikakvu radnju nožem usmjerenu prema svojem prijatelju, koji je, ubijen", naglasio je odvjetnik Christodoulos Filias

Grčki državljanin već je osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u krvavim neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017. godine, kada je teško ozlijeđeno 15 ljudi.

VIDEO Prva skupina uhićenih navijača dovedena pred istražitelje na sud u Ateni

Grčki mediji navode da se radi o A. D. (35). Kako navode, on je bio među sudionicima tučnjave između navijača Dinama i AEK-a u kolovozu ove godine. Čak je bio ispitan kao svjedok i pušten. On je tada izjavio da je u toj tučnjavi bio u blizini ubijenog i da je sa sobom nosio nož koji je izgubio u neredima. Rekao je, pišu grčki mediji, da je s ubijenim bio prijatelj i da je nož izgubio prije incidenta u kojem je ovaj stradao. 

Na snimkama sa sigurnosnih kamera koje su pregledali grčki istražitelji vidi se navijač AEK-a koji trči pored ubijenoga i nenamjerno dolazi u kontakt s njim dok pokušavaju pobjeći huliganima zagrebačkog Dinama, pišu grčki portali. 

Navijači Dinama uhićeni su u kolovozu u Ateni. Mediji su prenijeli kako je DNK analiza noževa pokazala da na njima nema tragova uhićenih hrvatskih državljana.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

TO
Tornado0508
22:13 15.11.2023.

Pravoslavci pustili osumnjicenog pravoslavca, ali 100 Hrvata mora trunuti u zatvoru

KI
kingtom
21:20 15.11.2023.

Jel ovo šala?

Avatar Marko
Marko
21:58 15.11.2023.

Hoće hrvate