dobio stegovnu mjeru

Grmoja morao van iz Sabora, 'natezao' se s Jandrokovićem pa poručio: Dobro sam prošao, mogao sam biti i uhićen

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Grmoja morao van iz Sabora, 'natezao' se s Jandrokovićem pa poručio: Dobro sam prošao, mogao sam biti i uhićen
26.01.2022.
u 10:50
Ne bojte se, toliko ste toga već izrekli, ako niste bili uhićeni, nećete nikada, kroz smijeh mu je uzvratio Jandroković
Pogledaj originalni članak

Mostov zastupnik Nikola Grmoja u srijedu je, nakon kraćeg 'natezanja' s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, ipak morao napustiti Sabornicu jer je dan ranije dobio zabranu da u utorak i srijedu bude u dvorani. "Jučer ste dobili stegovnu mjeru, ne možete biti jučer i danas u Sabornici", rekao je Grmoji predsjednik Sabora na početku jutrošnjeg zasjedanja, zamolivši ga da napusti Sabornicu.

Grmoja je pak ustrajao da mu je potpredsjednik Sabora Ante Sanader, koji je u utorak vodio sjednicu, protuposlovnički izrekao stegovnu mjeru. "Oduzima mi se pravo govora na dva dana, takva mjera ne postoji u Poslovniku, nije me udaljio sa sjednice, a na to je upozorio i Arsen Bauk", argumentirao je Mostov zastupnik.

Jandroković je potom odredio stanku kako bi točno utvrdio što se dogodilo, a kad je stanka završila, pozvao je Grmoju da, ipak, napusti Sabornicu. Situacija je vrlo čista i jasna, možete provjeriti, poručio je Jandroković 'mostovcu'.

"Dobro sam prošao, mogao sam biti i uhićen“, izjavio je Grmoja i podsjetio da je stegovnu mjeru 'zaradio' nakon što je tražio da se HDZ očituje o zadarskim uhićenjima zbog navodnih prijetnji premijeru.

"Ne bojte se, toliko ste toga već izrekli, ako niste bili uhićeni, nećete nikada", kroz smijeh mu je uzvratio Jandroković.

Video: Benčić Plenkoviću: 'Bilo bi lijepo odmoriti se par dana u vašoj glavi, jer je u ovoj državi sve super i građani sve to krivo vide'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

RI
rimac444
16:16 26.01.2022.

Grmoja je gadura narikača bez mozga i dobrih namjera

Avatar Svračak
Svračak
13:17 27.01.2022.

Zbog čega bi se HDZ trebao očitovati? Možda zbog istog razloga kao SDP o Milanovićevim izjavama.

BU
burza
17:15 26.01.2022.

Posebno nekulturan i antipatican covjek i takvi bi trbali uciti nasu djecu u skolama