haaški tribunal

Haag traži odgovor na zahtjeve za jamstva Stanišiću i Simatoviću

Foto: 'ROBIN UTRECHT'
Haag traži odgovor na zahtjeve za jamstva Stanišiću i Simatoviću
06.03.2012.
u 19:46
Optuženici za ratne zločine nad nesrbima traže da u travnju budu pušteni na privremenu slobodu.
Pogledaj originalni članak

Haaški tribunal pozvao je danas vlasti Srbije neka se izjasne o zahtjevima Jovice Stanišića i Franka Simatovića-Frenkija da u travnju budu pušteni na privremenu slobodu jer su njihovi branitelji izvijestili sud kako im vlasti u Beogradu ne odgovaraju na zahtjev za neophodna jamstva, javljaju mediji u Srbiji. Tribunal je pozvao Beograd neka odgovore na njihov zahtjev u roku od deset dana.

Bivši Miloševićev načelnik Službe državne sigurnosti Srbije Stanišić i njegov pomoćnik Simatović optuženi su za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH, 1992. do 1995. U zahtjevu za privremeno oslobađanje za uskršnje blagdane i za stanku u suđenju, Stanišić je tvrdio da vlasti u Beogradu, iz njemu nepoznatih razloga, od svibnja prošle godine odbijaju odgovoriti na njegovo traženje jamstva za privremeno oslobađanje.

Simatovićeva obrana u svom je zahtjevu naznačila kako je u studenom i prosincu prošle, kao i u ožujku ove godine, tražila jamstva od srbijanske vlade, ali joj nije stigao nikakav odgovor.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Aristarh
Aristarh
21:47 06.03.2012.

Haški mentori su puno doznali od dvojice optuženika o Srbiji i njihovim kadrovima pa bi ih sad malo i nagradili a Srbija ih se očito želi odreči.

Avatar Proleter
Proleter
22:41 06.03.2012.

@ariSRAT: prije nego kreneš ari-srat po novinama malo se informiraj o jovici stanišiću i frenkiju simatoviću. imaš na jutubu cijeli film \"jedinica\" koji se bavi upravo njima.

CA
cro.army
09:08 07.03.2012.

..... nepotreban komentar....