Haag

Goranu Hadžiću odbijeno puštanje na privremenu slobodu

Foto: screenshot/youtube
Goranu Hadžiću odbijeno puštanje na privremenu slobodu
17.03.2015.
u 09:01
Vođi hrvatskih Srba odbijeno je da se liječi na slobodi unatoč dijagnozi glioblastoma, tumora na mozgu jer u Scheveningenu ima kvalitetnu zdravstvenu skrb
Pogledaj originalni članak

Bivšem vođi hrvatskih Srba Goranu Hadžiću odbijen je zahtjev za privremenim puštanjem na slobodu iz pritvora u Scheveningenu zbog liječenja tumora na mozgu. Hadžiću je postavljena dijagnoza glioblastoma, liječi se zračenjem i kemoterapijom, a u Scheveningenu ima kvalitetnu zdravstvenu skrb, dok obrana nije pružila dostatne humanitarne razloge koji bi opravdali njegovo puštanje na privremenu slobodu.

Vijeće Međunarodnog kaznenenog suda za bivšu Jugoslaviju u Haagu odbacilo je tvrdnje obrane da je zatvorska prehrana za njega neprikladna, te da zbog boravka u pritvoru ima nesanicu i pati zbog buke. Hadžića liječi nizozemski onkolog koji je sudjelovao u kreiranju novog protokola liječenja te vrste tumora na mozgu i čak je i obrana priznala da ne bi mijenjala plan njegova liječenja na privremenoj slobodi, piše Glas Slavonije.

>> Goran Hadžić: Od životne je važnosti da me nitko ne budi dok spavam, pustite me odmah iz Haaga

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KA
KaNiDora
09:37 17.03.2015.

Želim mu dug život u Scheveningenu

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:03 17.03.2015.

Hm, i on bi Šešeljevim putem. Da vidiš kak bi živnuo u Srbiji. Mnogo bi mu bre odgovarao vazduh tamo. Ali nisu ni ovi u Haagu vesla sisali.

OT
od_topole
10:33 17.03.2015.

haška pravda svi pomreše od tumora jer krivice nejma he he kadija te tuži kadija ti sudi ništa nivo ☺