grad varaždin

Habuš se uplašio da neće naplatiti 16,5 mil. kn duga

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Habuš se uplašio da neće naplatiti 16,5 mil. kn duga
13.02.2015.
u 00:10
Habuš opovrgava tvrdnje J. Tomić da je dug samo sedam milijuna kuna, a tvrdnje o 80 milijuna kuna duga smatra neozbiljnima
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Trgovački sud u Varaždinu naložio T&H Investu da Gradu Varaždinu isplati dug, toj su tvrtki u vlasništvu Davora Patafte početkom veljače blokirani računi.

Članica uprave T&H Investa Jasmina Tomić donošenje sudske mjere u korist Grada ocjenjuje zakonski neutemeljenom, a iznos za koji se traži osiguranje naplate nesrazmjeran u odnosu na vrijednost spora između tvrtke i Grada, koji nije ni pravomoćno okončan. Tvrdi da je tvrtki nepravedno blokirana imovina vrijedna čak 200 milijuna kuna, kao i račun, a sve kako bi se osiguralo nepravomoćno potraživanje Grada Varaždina u visini od samo sedam milijuna kuna. Ističe da je Grad Varaždin zapravo tvrtki dužan čak 80 milijuna kuna. Podsjetimo, Grad i Pataftina tvrtka u sudskom su sporu oko zbrinjavanja bala smeća. Trgovački sud je 18. lipnja 2014. godine donio djelomičnu presudu kojom je ugovor i njegove dodatke utvrdio ništetnima, a 16. siječnja ove godine naložio je T&H Investu da Gradu isplati iznos od oko 8,3 milijuna kuna zajedno s pripadajućom zakonskom zateznom kamatom te da, solidarno s drugotuženikom Varkomom, Gradu nadoknadi 1,5 milijuna kuna parničnog troška. Grad je Sudu predložio da odredi osiguranje naplate na imovini tvrtke, što je početkom veljače i učinjeno.

– Sud je ocijenio da je, s obzirom na visinu novčane tražbine koja je na dan donošenja rješenja iznosila gotovo 16,5 milijuna kuna, opravdano odrediti osiguranje dvjema mjerama – kaže gradonačelnik Goran Habuš, koji opovrgava tvrdnje J. Tomić da je dug samo sedam milijuna kuna. Habuš tvrdi da je od početka parnice tvrtka prenijela dio svoje imovine na druge tvrtke, VIS PT Textile i C.I.O.S. MBO, kako bi onemogućila naplatu tražbine Grada. Tvrdnje o 80 milijuna kuna duga Grada T&H Investu smatra neozbiljnima.

>>Goran Habuš: Grad Varaždin nije pred bankrotom!

>>Varaždin uveo mjere privremene obustave izvršenja proračuna

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.