ministar prometa

Hajdaš Dončić se smatra odgovornim za loš rejting vlade, ali ne može to objasniti

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Siniša Hajdaš Dončić
26.06.2014.
u 12:38
Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture pokrenulo je danas javnu raspravu za Strategiju prometnog razvitka Hrvatske od 2014. do 2030.
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture pokrenulo je danas javnu raspravu za Strategiju prometnog razvitka Hrvatske od 2014. do 2030. Nacrt tog dokumenta bit će do 27. srpnja dostupan na www.mppi.hr.

Ministar Siniša Hajdaš Dončić najavio je da će Vlada nakon okončanja javne rasprave Strategiju donijeti u rujnu, a naglasio je da je usvajanje tog dokumenta važno jer bez njega se ne mogu koristiti fondovi EU vrijedni 1,7 milijardi eura. Hajdaš Dončić je kazao i da su u Europskoj komisiji zadovoljni nacrtom Strategije, a čija je izrada inače i sufinancirana iz fondova EU.

Osim Strategije prometnog razvitka, u javnu raspravu je danas krenula i Strateška procjena utjecaja na okoliš Strategije prometnog razvitka

Strategiju prometnog razvitka izradilo je španjolsko-mađarski konzorcij IDOM i OTP Hungaro projekt i to za 331.900 eura, a Strateška procjena utjecaja ugovorena je s tvrtkom Planet za 95.051 eura. Usto izradit će se i dokument Prometni model, a ugovor za to je potpisan u ožujku ove godine s tvrtkom PVT Transport Consult u vrijednosti 1,027 milijuna eura.

U nacrtu Strategije pak nema konkretnih podataka primjerice o tome koliko će putnika u zračnom ili željezničkom prometu biti u Hrvatskoj 2030. godine, što prometni stručnjaci s kojima smo razgovarali ocijenili neprihvatljivim. Hajdaš Dončić pak tvrdi da se Strategija ne bavi prognostikom i da će ti podaci biti obrađeni i navedeni u Prometnom modelu koji se tek izrađuje. Novinari su Hajdaša Dončića pitali brine li ga loš rejting SDP-a i Vlade na što je on kratko odgovorio sa da, a isti odgovor je dao i na pitanje smatra li se odgovornim za to. Na pitanje može li to objasniti odgovorio je: Ne.

>> Predložili su novi pravilnik, a sada tvrde da to nije istina!?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

CB
Conan Barbarin
12:54 26.06.2014.

svi podnesite ostavke još danas i raspišite prijevremene izbore, nitko više nema povjerenja u vas

DU
Deleted user
13:15 26.06.2014.

A kaj on može objasniti?

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
13:33 26.06.2014.

Malo sam iznenađen što je to izjavio... Očekivao sam da će izjaviti kako je za sve kriv HDZ... Jednostavno, partija je gotova... I što prije će biti izbori, prije će nam biti bolje...