Poziva na dogovor

Hajdaš Dončić: Ustraju li sindikati, Croatia Airlinesu prijeti bankrot

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Hajdaš Dončić: Ustraju li sindikati, Croatia Airlinesu prijeti bankrot
14.05.2013.
u 13:01
'Pozivam na razum i odricanje od dijela prihoda određenog osoblja koje štrajka jer to je jedina mogućnost da Croatia Airlines opstane'
Pogledaj originalni članak

Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture u utorak je u Splitu upozorio da Croatia Airlinesu prijeti bankrot.

– Pozivam na razum i odricanje od dijela prihoda određenog osoblja koje štrajka jer je to jedina mogućnost da Croatia Airlines opstane. Drugo rješenje su veliki penali, zapravo bankrot kompanije – rekao je Hajdaš Dončić koji je pozvao upravu i sindikate na nastavak razgovora kako bi pronašli zajednički jezik i sačuvali tvrtku.

Naglasio je kako jedan dio ušteda mora biti iz troškova plaća jer je to jedina mogućnost da do 2015. godine nacionalna kompanija u ovome obujmu opstane. On se nada da će dva od pet sindikata prihvatiti ponudu Uprave Croatia Airlinesa i odreći se dijela prava da bi tvrtka opstala.

Hajdaš Dončić potvrdio je da uprava i Skupština Croatia Airlinesa razgovaraju s potencijalnim partnerima za dokapitalizaciju kompanije do 49 posto.

– Iskreno se kao ministar i ekonomist nadam da će Croatia Airlines opstati jer vjerujem da za to ima mogućnosti – zaključio je.

Što se tiče najave štrajka strojovođa u Hrvatskim željeznicama, Dončić je rekao da nema nikakvih razloga za štrajk.

>>Stjuardese: I mi želimo što prije prekinuti štrajk

>>Piloti i stjuardese idu u štrajk, uprava CA odustaje od otkaza?

>>'Nisam ja Kalmeta da mašem čarobnim štapićem pa kažem hura'

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.