ponegdje ima i magle

HAK upozorio vozače: Kolnici su mokri i skliski. Mogući su odroni

Foto: HAK
Stanje na cestama
Foto: HAK
Stanje na cestama
Foto: HAK
Stanje na cestama
Autori Vecernji.hr, Hina
12.05.2023.
u 07:39
Na graničnim prijelazima Bajakovo i Tovarnik zabilježena su čekanja u teretnom prometu
Pogledaj originalni članak

Kolnici su jutros mokri ili samo vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, mogući su odroni, a ponegdje ima i magle, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Na graničnim prijelazima Bajakovo i Tovarnik zabilježena su čekanja u teretnom prometu.

Vremenska prognoza

Vrijeme će danas biti promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno, a povremeno je moguća kiša i pljuskovi s grmljavinom. Sunčana razdoblja očekuju se poslijepodne, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar će na kopnu biti većinom slab, na istoku umjeren jugoistočni, a duž obale južni i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 15 do 20 °C, u gorju malo niža.

Žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, izdano je za osječku, gospićku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog mjestimice mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom. 

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", navodi DHMZ.

Za područje južne Dalmacije žuto je upozorenje izdano zbog jakog vjetra. 

"Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", ističe se.

VIDEO Ceste su katastrofa, zakrpe propadaju, auti skaču kao na makadamu. Obišli smo kritične dionice po Zagrebu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.